Wat kost een assessment?

Wat kost een assessment bij een assessmentbureau?

Wat een assessment kost is afhankelijk van het soort assessment, het functieniveau en het assessmentbureau zelf. Het ene assessmentbureau is uiteraard duurder dan het andere. De kwaliteit en validiteit van de assessments die geboden worden, zijn uiteraard ook van invloed op de tarieven van assessmentbureaus. Het uitbesteden van een assessment aan een assessmentbureau kost meestal tussen de € 1.200,- en € 3.000,-.

Wat kost een assessment bij assessmentbureau Talentem?

Wat kost een assessment bij Talentem is vaak de eerste vraag die wij horen van nieuwe klanten. Wij doen niet ingewikkeld over ons antwoord: assessmentbureau Talentem levert maatwerk bij assessments, en onze tarieven zijn standaard. Immers, elke organisatie is anders, elke vraagstelling voor een assessment is anders en dus is ook elk assessment van Talentem anders. 

Wij bieden onze opdrachtgevers duidelijkheid en gemak. Daarom hebben wij vier assessment-typen gedefinieerd, met daarbij behorende vaste kosten:

Assessment locaties in Nederland Talentem

Op deze pagina zie je de locaties van Talentem in Nederland voor een assessment in je eigen provincie of regio.

Talentem evidence based assessment center

Talentem werkt bij de assessments die wij bieden evidence based. Evidence based wil zeggen: het uitvoeren van een handeling door een psycholoog op zo'n wijze dat de uitvoering is gebaseerd op wetenschappelijk psychologisch test- en bewijsmateriaal, in combinatie met de voorkeuren, wensen en verwachtingen van de opdrachtgever.

Assessmentbureau Talentem heeft een vernieuwende kijk op assessments: wij bieden onze klanten het meest valide, objectief en betrouwbaar assessmentonderzoek aan.

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close