Wat kost een assessment?

Wat kost een assessment bij een assessmentbureau?

Wat een assessment kost is afhankelijk van het soort assessment, het functieniveau en het assessmentbureau zelf. Het ene bureau is uiteraard duurder dan het andere. De kwaliteit en validiteit van de assessments die geboden worden, zijn uiteraard ook van invloed op de tarieven van assessmentbureaus. Het uitbesteden van een uitgebreid assessment aan een assessmentbureau kost meestal tussen de € 1.200,- en € 3.000,-.

Bij een uitgebreid assessment worden er diverse testen ingezet, de resultaten worden geïnterpreteerd door een psycholoog en hierna volgt doorgaans een diepte-interview met de kandidaat. Soms wordt een korte (enkele) test aangeboden als assessment. Een korte test kost minder dan een uitgebreid assessment.

Simpel gezegd en zonder nuance kan je stellen: hoe meer meetinstrumenten je inzet, hoe meer valide, completer en betrouwbaarder de uitkomst van het assessment is.

Wat kost een assessment bij Talentem?

Wat kost een assessment bij Talentem is vaak de eerste vraag die wij horen van nieuwe klanten. Wij doen niet ingewikkeld over ons antwoord: Talentem levert maatwerk bij assessments, onze tarieven zijn standaard. Immers, elke organisatie is anders, elke vraagstelling voor een assessment is anders en dus is ook elk assessment van Talentem anders. 

Wij bieden onze opdrachtgevers duidelijkheid en gemak. Daarom hebben wij drie assessment-typen gedefinieerd, met daarbij behorende vaste kosten:

 Omschrijving  Tarief per kandidaat
 Operationeel assessment  € 1.250,-                                                   
 Management assessment  € 1.550,-
 Directie assessment  € 1.950,-
Bovengenoemde tarieven zijn van toepassing op een uitgebreid assessment.

Talentem biedt diverse soorten assessments.

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close