Wat is de kwaliteit en validiteit van de assessments van Talentem?

Wat is de kwaliteit en validiteit van de assessments van Talentem?

Om er zeker van te zijn dat we de juiste adviezen geven, zijn wij op zoek gegaan naar de meest gedegen en betrouwbare tests voor onze assessments. Wij zetten tests in die kwalitatief hoogwaardig en valide zijn. Zo krijgen we de beste resultaten voor onze klanten.

De psychologen van Talentem handelen zorgvuldig, professioneel en evidence-based. Evidence-based is het gewetensvol, expliciet en oordeelkundig gebruik van het huidige beste wetenschappelijk getoetste bewijsmateriaal om objectieve beslissingen te nemen voor de interpretatie van de testresultaten.

De psychologen van Talentem zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen of werken onder auspiciën van een NIP psycholoog.

Rapporteren volgens het zes-ogen-principe

Wij hanteren bij het opstellen van de uitgebreide schriftelijke rapportages na de afgenomen assessments het zes-ogen-principe:

  1. De uitvoerend psycholoog schrijft de rapportage; 
  2. Een andere psycholoog checkt het rapport op inhoud, het advies en de conclusies; 
  3. Het secretariaat checkt het rapport tenslotte op opmaak en taal.

Hierna worden de uitgebreide schriftelijke rapportages verstuurd naar kandidaten en naar opdrachtgevers.

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close