Wat is de aanleiding voor een assessment?

Wat is de aanleiding voor een assessment?

Wat is de aanleiding voor een assessment? Er kunnen vele verschillende redenen zijn om een assessment uit te voeren. Vaak draait het om het zetten van de juiste mensen op de juiste plek. Bij Talentem zien we het als een ambacht om te helpen bij het zoeken, vinden en ontwikkelen van mensen en organisaties. Hierin spelen assessments een cruciale rol. Assessments geven ons de informatie die we nodig hebben om je vraag te beantwoorden en je een concreet, betrouwbaar advies te geven. Een advies waar je écht wat aan hebt.

Past de kandidaat bij de functie en de organisatie? Welke kandidaat past het best bij de vacature? Voor dit soort vragen heeft Talentem het selectie assessment ontwikkeld. Hoewel de vraagstelling vaak hetzelfde is, hangt de specifieke invulling van het assessment af van de functie en de organisatie waar het om gaat. Daarom levert Talentem altijd maatwerk.

In het geval van ontwikkel assessments zijn de vragen meer uiteenlopend. Aanleiding voor een ontwikkel assessment is bijvoorbeeld de wens om intern door de groeien, willen weten welke horizontale of verticale carrière mogelijkheden er zijn, ontevredenheid in de huidige functie, of bevestiging willen voordat er een ontwikkeltraject wordt ingezet.

Een loopbaan assessment  wordt ingezet wanneer de vraagstelling specifiek over de carrière van de kandidaat gaat. Aanleidingen waarbij een loopbaan assessment uitkomst kan bieden zijn bijvoorbeeld: het opzetten van een ontwikkeltraject of coachingstraject, een carrièreswitch, een nieuwe baan bij een andere werkgever, of een outplacementtraject.

Waarom Talentem assessments

Talentem maakt gebruik van assessments om op zoek te gaan naar de talenten van mensen. Wij vinden het vooral belangrijk om te ontdekken waar de mogelijkheden wél liggen. Daarom bieden we een daadkrachtige aanpak.

Voor onze assessments maken wij gebruik van betrouwbare en gevalideerde meetinstrumenten. Daarom is ook de conclusie die wij geven zo objectief en betrouwbaar mogelijk. Daarnaast geven wij altijd een uitgebreid en concreet advies op basis van de vraagstelling en de resultaten uit het assessment.

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close