Technisch assessment

Technisch assessment Talentem

Wil je meer weten over een kandidaat of medewerker in een technische functie? Dan kan het technisch assessment van Talentem uitkomst bieden. Deze vorm van assessment is speciaal ontwikkeld voor functies in de technische sector. Het technisch assessment richt zich dan ook voor een belangrijk deel op het technisch inzicht van de kandidaat.

Waarom technisch assessment

Technisch inzicht is een breed begrip. Het omvat onder andere kennis van natuurkundige wetten en principes, van machines en gereedschappen en kennis van mechanica.

Assessment technisch inzicht Talentem

Deze gebieden komen samen doordat iemand met hoog technisch inzicht in technische situaties beter is in bijvoorbeeld:

 • Probleem oplossen;
 • Nieuwe ideeën ontwikkelen;
 • Problemen vaststellen;
 • Machines en apparatuur gebruiken;
 • Managen in techniek
 • Nieuwe dingen leren en zich ontwikkelen op het gebied van techniek.

Waar kijkt het technisch assessment naar

Het technisch assessment kijkt naar alle competenties die belangrijk zijn voor de functie. Deze competenties worden uiteraard bepaald in overleg met de opdrachtgever. Om je toch een idee te geven, we kijken bijvoorbeeld naar het technisch inzicht, maar ook naar rekenkundig vermogen, aandacht voor detail, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en kennis van bepaalde technische gebieden.

Naast deze specifieke competenties kijken we uiteraard naar het volledige plaatje. Ons assessment geeft een breed overzicht van de competenties en kijkt daarnaast naar de intelligentie en capaciteiten, de persoonlijkheid, de motivatie, integriteit en de waarden van de kandidaat.

Doel van het technisch assessment

Het technisch assessment van Talentem is gericht op iedere functie binnen de bouwsector, sector techniek en de productiesector.

Het assessment kan ingezet worden bij vragen op het gebied van selectieloopbaan en ontwikkeling.

Net als bij andere soorten assessments onderzoeken we de sterktes en zwaktes van de kandidaat of werknemer. Bij het technisch assessment besteden we hierbij extra aandacht aan het technisch inzicht. Zo kunnen we vaststellen hoe goed de kandidaat bij je functie past, of waar de ontwikkelingsmogelijkheden van je werknemer liggen.

Maatwerk technisch assessment

Bij Talentem vinden we maatwerk enorm belangrijk. Immers, jouw bedrijf is uniek, net als de functie, kandidaat of medewerker waar jouw vraag over gaat. Dus is ook elk technisch assessment van Talentem anders. Welke vorm van assessment je ook kiest, we houden in zowel het onderzoek als in de rapportage rekening met jouw specifieke vragen en doelstellingen. Vanuit dit perspectief is het technisch assessment van Talentem opgezet.

Assessment sectoren bouw, techniek en productie

Het technisch assessment geeft inzicht in specifieke competenties van de kandidaat of medewerker. Zulke competenties zijn bijvoorbeeld van belang voor functies in de sectoren:

 • Bouw 
 • Productie 
 • Techniek

Denk hierbij aan productie-, installatie-, reparatie-, machinebouw- en onderhoudsfuncties en technische salesfuncties.

Uiteraard is technisch inzicht en kennis van techniek ook belangrijk in directie-, leidinggevende-, en managementfuncties in dergelijke sectoren.

Technisch assessment onderzoek en rapportage

Het technisch assessment van Talentem helpt kandidaat en opdrachtgever bij het maken van de juiste keuze. Met behulp van het assessment proberen we een mismatch te voorkomen, waardoor het risico op disfunctioneren zoveel mogelijk wordt uitgesloten. In het geval van een ontwikkelingsvraag, onderzoeken we de talenten en ontwikkelingsmogelijkheden van de kandidaat. De rapportage zal altijd het vraagstuk reflecteren.

Het onderzoek en de rapportage van het technisch assessment hangt gedeeltelijk af van de vraag- en doelstellingen van de opdrachtgever. Doorgaans komen de volgende onderdelen in de rapportage aan bod:

 • Is de kandidaat geschikt voor de functie?
 • Is er sprake van een match tussen kandidaat en functie en organisatie?
 • Een uitgebreid beeld van het technisch inzicht, het intelligentieniveau, de competenties, persoonlijkheid en motivatie van de kandidaat;
 • Inzicht in zowel de talenten van de kandidaat als eventuele risico’s, uitdagingen en valkuilen;
 • Een uitspraak over eventuele ontwikkelgebieden van de kandidaat.

Assessment bureau Talentem

Contact Assessment Center:
085 - 130 4676 
assessment@talentem.nl

Waar kan je assessments techniek doen?
Technisch Assessment Talentem.
www.talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close