Reorganisatie assessment Talentem

Assessment bij reorganisatie

Het reorganisatie assessment is een van de vormen van assessment waarvoor je bij Talentem aan het juiste adres bent. Bij deze vorm van assessment richten we ons op de nieuwe situatie binnen het bedrijf. We onderzoeken welke medewerkers het beste op welke plek passen. Het reorganisatie assessment heeft een ondersteunend rol.

Talentem beoordeelt de geschiktheid, geeft advies en de organisatie maakt de keuzes. Wij geven net die extra informatie die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken bij reorganisatie.

Hoe werkt het reorganisatie assessment

De eerste stap van een reorganisatie assessment is vaak het beschrijven van de nieuwe functies binnen de organisatie.

Op basis van deze informatie gaan wij op zoek naar de beste kandidaten voor deze vernieuwde functies. Wij voeren een objectief onderzoek uit naar de talenten en ontwikkelmogelijkheden van de kandidaten en doen daarmee een uitspraak over de geschiktheid voor de functie.

Reorganisatie assessment is maatwerk

Om de juiste persoon op de juiste plek te zetten, analyseert het reorganisatie assessment het competentieprofiel van de kandidaat. Ons onderzoek geeft een inzicht in het totaalpakket aan talenten, capaciteiten en competenties van de kandidaat.

Met de rapportage geven we daar een compleet, duidelijk overzicht van, zodat je direct kunt zien of de kandidaat geschikt is voor de nieuwe functie. Voor het onderzoek kijken we bijvoorbeeld naar:

Thuis assessment, assessments vanuit huisTalentem biedt ook de mogelijkheid van thuis assessments, zodat de kandidaat een assessment vanuit huis kan doen.

Assessment bureau Talentem locaties in Nederland

Assessment bureau Talentem maakt gebruik van kantoren in: Zwolle, Groningen, Arnhem, Almere, Utrecht, Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn, 's-Hertogenbosch, Breda, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Nijmegen en Rotterdam.

Reorganisatie assessment het onderzoek

Het doel van een reorganisatie assessment is het zoeken van de juiste medewerkers voor de nieuwe functies.

Met het assessment van Talentem wordt een mismatch tussen kandidaat en functie zoveel mogelijk uitgesloten. Dit verlaagt het risico op disfunctioneren.

Afhankelijk van de specifieke vraag- en doelstellingen van het bedrijf, stellen wij ons onderzoek samen. Dit begint altijd met het uitwerken van de competentieprofielen van de functies.

Vervolgens wordt met de kandidaten een assessment uitgevoerd, waarin we de talenten en vaardigheden van de kandidaat vergelijken met het competentieprofiel van de functie. Zo maken we duidelijk of de kandidaat een goede fit is voor de functie en op welke punten de kandidaat zich nog moet ontwikkelen voor de beste resultaten in de functie.

Assessment rapportage

De assessment rapportage zal bijvoorbeeld de volgende onderdelen bevatten:

  • Een advies over de geschiktheid van de kandidaat;
  • Een uitspraak over de match tussen kandidaat en functie;
  • Een inzicht in de intellectuele capaciteiten, persoonlijkheid, competenties, motivatie en waarden van de kandidaat;
  • Een overzicht van eventuele uitdagingen en valkuilen voor de kandidaat;
  • Een inzicht in de ontwikkelingsmogelijkheden van de kandidaat.

Assessment bureau Talentem

Contact Assessment Center:
085 - 130 4676 
assessment@talentem.nl

Waar kan je reorganisatie assessments doen?
Reorganisatie assessment Talentem.
www.talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close