Overheid assessment – assessments voor ambtenaren

Overheid assessment Talentem, assessments voor ambtenaren

Het overheid assessment is door Talentem speciaal ontwikkeld vanuit onze kennis van en ervaring met de overheid en met assessments voor ambtenaren.

Wij bieden bijvoorbeeld assessments voor provincies, assessments voor gemeenten, assessments voor ministeries en assessments voor diverse andere ambtelijke- en semi overheidsorganisaties.

De meest voorkomende assessments bij de overheid

Soms heb je een nieuwe werknemer nodig en dan kan ons selectie assessment voor ambtenaren uitkomst bieden. Soms wil je werknemers op de juiste plek zetten of helpen zich verder te ontwikkelen. In dat geval kan ons ontwikkel assessment voor ambtenaren je vragen beantwoorden. Wat je vraag ook is, wij helpen je graag.

De meest voorkomende soorten assessments bij de overheid zijn het:

Doel van het overheid assessment

Met het overheid assessment geven we een overzicht van de capaciteiten, persoonlijkheidseigenschappen en competenties van kandidaten. Hiervoor brengen we de sterke en zwakke kanten in kaart, de talenten en valkuilen. Daarnaast geven we inzicht in de persoonlijkheid, de motivatie en de waarden van de kandidaat. Zo krijgen we een volledig en gedetailleerd beeld van de kandidaat. Al deze informatie gebruiken we om te bepalen waar hij het beste op zijn plek zit en waar hij het meeste uit zichzelf kan halen.

Iedere vraagstelling is uniek en daarom is ook ieder assessment van Talentem uniek. Bij het opzetten van het assessment zullen we altijd eerst jouw specifieke doelstelling uitdiepen door middel van een gestructureerd interview: de contextbepaling. Hoe meer informatie we hebben over de functie, het bedrijf en het team, des te gerichter kunnen we met het assessment op zoek naar antwoorden.

Overheid assessment onderzoek en rapportage

Het overheid assessment van Talentem helpt je bij het nemen van belangrijke beslissingen over werknemers en functies. Met het assessment en advies helpen we je het beste uit werknemers te halen en voorkomen we een mismatch.

Uiteraard is bij het overheid assessment, net als bij Talentem's andere assessments, de vraagstelling altijd leidend. We vormen het onderzoek op basis van jouw specifieke vraagstelling. Om je toch een idee te geven, meestal komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Competenties en capaciteiten 
  • Talenten en sterke kanten 
  • Valkuilen en ontwikkelgebieden 
  • Persoonlijkheid 
  • Motivatie 
  • Integriteit

En ten slotte geven we je uiteraard een duidelijk advies, waar je ook echt wat mee kan.

Thuis assessment, assessments vanuit huisTalentem biedt ook de mogelijkheid van thuis assessments, zodat de kandidaat een assessment vanuit huis kan doen.

Waarom het overheid assessment voor ambtenaren

Het maken en uitvoeren van overheidsbeleid en -regelgeving vraagt om de juiste kennis en vaardigheden. Dit geldt vooral voor bestuurders, beleidsmakers, beleidsuitvoerders en leidinggevenden bij de overheid. Om er zeker van te zijn dat de juiste kandidaat voor de juiste functie wordt aangenomen wordt er bij aanname van nieuwe medewerkers vaak voor gekozen om een assessment af te nemen. Dit gebeurt zeker tijdens de sollicitatieprocedure, maar ook bij reorganisaties en andere veranderingen binnen het team.

Het overheid assessment van Talentem geeft je inzicht in de capaciteiten, talenten en persoonlijkheid van kandidaten. Talentem helpt je de juiste mensen op de juiste positie te krijgen. Onze assessments maken het gemakkelijk om het beste uit je werknemers te halen.

Overheid assessment Talentem, assessments voor ambtenaren
www.talentem.nl
Met het overheid assessment van Talentem bepalen we zo objectief mogelijk door gebruik te maken van wetenschappelijk psychologisch test- en bewijsmateriaal, of een kandidaat juist is voor de functie. We kijken of de kandidaat de juiste competenties heeft, goed bij de organisatie past en goed in het team past.

Assessment bureau Talentem

Contact Assessment Center: 
085 - 130 4676
assessment@talentem.nl

Waar in Nederland kun je een ambtenaren assessments doen?
Overheid Assessment Talentem.
www.talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close