Ontwikkel assessment

Ontwikkel assessment van Talentem

Het ontwikkel assessment van Talentem, ook wel potentieel beoordeling of development center genoemd, wordt ingezet om een geobjectiveerd beeld te krijgen bij het maken van loopbaankeuzes.

We geven een inzicht in de talenten en valkuilen van de kandidaat, en in zijn of haar mogelijkheden voor groei en ontwikkeling.

Net als bij alle soorten assessments van Talentem, houden we bij een ontwikkel assessment rekening met de specifieke vraagstelling van de opdrachtgever. We richten ons onderzoek en onze rapportage op deze vraag- en doelstellingen.

Wat onderzoeken we bij het ontwikkel assessment

Bij het ontwikkel assessment van Talentem analyseren we het totaalpakket aan talenten van de kandidaat.

We geven een breed overzicht van zijn of haar capaciteiten, competenties en vaardigheden en gaan op zoek naar wat er nog mist. Hiervoor kijken we naar verschillende gebieden. Bij het ontwikkel assessment onderzoekt Talentem bij de kandidaat bijvoorbeeld:

Het doel van een ontwikkelassessment

Wanneer we een ontwikkelassessment uitvoeren, zijn we op zoek naar de mogelijkheden van een kandidaat.

We voeren een uitgebreid onderzoek uit naar de talenten en ontwikkelmogelijkheden van de kandidaat.

Vervolgens stellen we een duidelijk rapport op, met een compleet overzicht van het totaalpakket aan talenten van de kandidaat en een concreet advies.

Met behulp van dit rapport kan een ontwikkelingsprogramma opgesteld worden, om de competenties en vaardigheden van de kandidaat verder te ontwikkelen. Dit schept duidelijkheid voor zowel de kandidaat als de organisatie.

Het ontwikkelassessment van Talentem geeft je de mogelijkheid het beste uit je medewerkers te halen.

Aanleiding voor een ontwikkel assessment

Veelal is de aanleiding voor een ontwikkel assessment: 

  • de wens om intern door te groeien; 
  • de bevestiging willen voordat er een ontwikkeltraject wordt ingezet; 
  • niet meer goed weten welke toekomstige carrière mogelijkheden er zijn;
  • objectief willen laten onderzoeken welke horizontale of verticale carrière mogelijkheden er zijn;
  • te veel stress door, of ontevredenheid over, de huidige functie.

Uiteraard geven we advies over wat er eventueel nodig is voor de ontwikkeling van de kandidaat.

Assessment bureau Talentem locaties in Nederland

Assessment bureau Talentem maakt gebruik van kantoren in bijvoorbeeld: Zwolle, Groningen, Arnhem, Almere, Utrecht, Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn, 's-Hertogenbosch, Breda, Den Haag, Eindhoven, MaastrichtNijmegen en Rotterdam.

Thuis assessment, assessments vanuit huis

Talentem biedt ook de mogelijkheid van thuis assessments, zodat de kandidaat een assessment vanuit huis kan doen.

De ontwikkelassessments van Talentem worden geïnterpreteerd en uitgevoerd door onafhankelijke psychologen, die zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Veelgestelde vragen ontwikkelassessments

Wat is de toegevoegde waarde van ontwikkelassessments?

Wat is de toegevoegde waarde van ontwikkelassessments? Mensen hebben de neiging om hun sterke punten te laten stralen en hun minder sterke punten te verstoppen. Het kan lastig zijn om ontwikkelpunten bij medewerkers te herkennen. Toch is het voor zowel de medewerker als de organisatie cruciaal om deze ontwikkelpunten te zien.

Wanneer medewerkers door inzet van ontwikkelassessments geholpen worden hun minder sterke punten te herkennen, ontwikkelen én hun talenten optimaal te benutten, zullen zij veel beter kunnen functioneren. Daarnaast zullen zij zelfverzekerder binnen de organisatie staan, waardoor zij ook anderen kunnen helpen met hun ontwikkeling. Hierdoor kan de efficiëntie van het bedrijf hard stijgen.

Welke competenties worden bij ontwikkelassessments onderzocht?

Welke competenties worden bij een ontwikkelassessment onderzocht? Welke competenties in het ontwikkelassessment precies getoetst worden, hangt helemaal af van de context. In welke functie werkt de kandidaat? Hoe ziet de organisatie eruit? In welke branche werkt het bedrijf? Dit is allemaal bepalend in de vraag welke vaardigheden en competenties belangrijk zijn voor de medewerker. Talentem baseert het ontwikkelassessment daarom altijd op de context.

Ik weet nu wat de zwakke kanten van mijn medewerker zijn. Hoe nu verder?

Waar andere assessment bureaus stoppen, gaat Talentem verder. In onze rapportage geven we niet alleen een overzicht van de talenten en ontwikkelpunten van de kandidaat. Wij geven ook advies. In duidelijke taal, zonder omhaal van woorden, geven we aan wat is er nodig bij de volgende stap. We vertellen je wat de kandidaat nodig heeft om het beste uit zichzelf naar voren te halen. We leggen uit waar ontwikkeling zich het beste op kan richten.

Wat doet Talentem anders dan andere assessment bureaus bij ontwikkelassessments?

Wat doet Talentem anders dan andere assessment bureaus bij ontwikkelassessments? Een positieve instelling is voor Talentem cruciaal. In het ontwikkelassessment gaan wij op zoek naar mogelijkheden en potentie. We diepen uit waar de kansen voor ontwikkeling van de kandidaat liggen. We onderzoeken hoe jouw medewerker het beste uit zichzelf kan halen.

We zijn ook eerlijk! Sommige capaciteiten en competenties zijn lastig om te ontwikkelen. Dat geven we ook eerlijk aan. In dat geval zal ons advies zich, naast de ontwikkelpunten, richten op hoe er het beste met de minder sterke kanten omgegaan kan worden.

Hoe weet ik dat de resultaten van het ontwikkelassessment betrouwbaar zijn?

Hoe weet ik dat de resultaten van het ontwikkelassessment betrouwbaar zijn? Talentem maakt voor de assessments gebruik van evidence-based testen. Dit betekent dat de testen uitgebreid wetenschappelijk onderzocht zijn en dat is aangetoond dat de resultaten betrouwbaar en valide zijn.

Daarnaast worden de resultaten geïnterpreteerd door onafhankelijke psychologen. De psychologen die voor Talentem werken zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) of werken onder auspiciën van een NIP-psycholoog. Het NIP is de grootste beroepsvereniging van psychologen in Nederland. Dit betekent dat zij zich aan de beroepscode van het NIP houden. Zij werken altijd verantwoordelijk, integer, respectvol en deskundig.

Meer veelgestelde vragen en antwoorden over assessments.

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close