Assessmentbureau Nijmegen– Talentem

Assessment in Nijmegen

Om het proces zo gemakkelijk mogelijk te maken voor onze klanten en kandidaten, bieden wij de mogelijkheid om door heel Nederland assessment op locatie te leveren.

We hebben een landelijk dekkend netwerk van kantoren verspreid over heel Nederland. Ook in Nijmegen staat Talentem voor je klaar.

Talentem Assessment Center stappen

Talentem Nijmegen biedt gedegen, objectief en betrouwbaar assessmentonderzoek. Wij werken evidence based; al onze assessment tests blijken uit uitgebreid wetenschappelijk onderzoek valide en betrouwbaar te zijn.

Het proces van een assessment ziet er bij Talentem Nijmegen zo uit:

  1. Contextbepaling
  2. Uitnodiging
  3. Testen thuis
  4. Testen assessment testdag in Nijmegen
  5. Diepte-interview aan het einde van de testdag in Nijmegen
  6. Uitgebreide schriftelijke rapportage
  7. Nabespreking assessment 

Contextbepaling assessment

De eerste stap van het assessment proces is de contextbepaling. De uitvoerend psycholoog zal, in Nijmegen of telefonisch, de vraagstelling inventariseren en vaststellen met behulp van een gestructureerd interview.

Een duidelijke vraagstelling is de basis van een gedegen assessment. De psycholoog kan zo de juiste tests inzetten en de resultaten op de juiste manier interpreteren. Ook de conclusie en het advies worden op de vraagstelling gebaseerd.

Uitnodiging assessment

De kandidaat ontvangt van Talentem een uitnodiging per email om deel te nemen aan het assessment center op een locatie in Nijmegen. Wij komen naar de kandidaat toe; we kiezen een van onze kantoren die voor de kandidaat gemakkelijk te bereiken is.

Testen thuis: invullen persoonlijkheidstesten

Voorafgaand aan de testdag in Nijmegen zal de kandidaat gevraagd worden een aantal persoonlijkheidstesten thuis in te vullen. Tijdens deze testen krijgt de kandidaat een aantal alternatieven te zien, waarvan er één gekozen moet worden: het alternatief dat het beste bij de kandidaat past. Er zijn hierbij geen “goede” of “foute” antwoorden.

Assessment testdag: invullen capaciteitentesten

Tijdens de assessment testdag in Nijmegen hanteert de psycholoog van Talentem een positieve benadering. We zijn gericht op een positieve klantbeleving en kandidaten zijn voor ons ook klanten. De psycholoog geeft uitleg over het programma en stelt de kandidaat op zijn gemak. Ook krijgt de kandidaat de kans om vragen te stellen. Alleen dan kan de kandidaat op een ontspannen manier aan de tests beginnen en krijgen we een betrouwbaar beeld van zijn capaciteiten.

Assessment testdag: diepte-interview

De assessment testdag in Nijmegen wordt afgesloten met een diepte-interview. Tijdens dit interview diept de psycholoog de persoonlijkheidskenmerken en motivatie van de kandidaat verder uit. Om zo objectief mogelijke resultaten te verkrijgen, wordt dit interview aan de hand van een vaste vragenlijst afgenomen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de resultaten objectiever en betrouwbaarder zijn als de psycholoog dit interview afneemt zonder vooraf de testresultaten te interpreteren.

Ten slotte krijgt de kandidaat een mondelinge terugkoppeling van de assessment resultaten. Talentem Nijmegen vindt het belangrijk dat de boodschap goed overkomt. Daarom besteden wij veel aandacht aan deze terugkoppeling. Hier kan de kandidaat écht mee verder.

Assessment rapportage

Indien gewenst koppelt de psycholoog (na toestemming van de kandidaat) de resultaten van het assessment terug naar de opdrachtgever.

Daarnaast stelt de psycholoog een uitgebreide schriftelijke rapportage op. Hierin worden alle testresultaten besproken, waarna een conclusie en advies gegeven worden.

Talentem Nijmegen is van mening dat de assessmentrapporten voor iedereen te begrijpen moeten zijn. Geen ingewikkelde taal, geen gedoe, geen tierelantijnen, maar gewoon to the point en duidelijk. Alleen dan kun je echt wat met de resultaten.

Assessmentrapportages beveiligd verstuurd

Aan het verzenden van informatie via e-mail zitten uiteraard risico’s.

Om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot persoonsgegevens van kandidaten, versturen wij assessmentrapporten beveiligd.

Kandidaten en opdrachtgevers ontvangen, behalve een email, ook een verificatiecode per sms om rapporten te kunnen openen en/of te kunnen downloaden.

Assessmentbureau Nijmegen – Assessment Center Talentem

Assessment Nijmegen

Talentem assessmentbureau Nijmegen
Jonkerbosplein 52 Nijmegen
085 - 130 4676
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.30 uur)
info@talentem.nl


Dichtbij je klant zijn, dat is modern zaken doen wat Talentem betreft. Daarom maken gebruik van een landelijk dekkend netwerk van 16 kantoren in Nederland.

Assessment Center Talentem


Ontwikkel assessment | Selectie assessmentLoopbaan assessment | Alle soorten assessments

Over het Assessment Center van Talentem

Veelgestelde vragen over assessments

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close