Zorg assessment Talentem

Zorg assessment Talentem

Het zorg assessment van Talentem is speciaal ontwikkeld voor functies op verschillende niveaus, voor verschillende typen zorgorganisaties. Of het nu gaat om een bestuurder, een teamleider, een verzorgende, een locatiemanager, een verpleegkundige, een woonbegeleider, een arts, enzovoort: Talentem helpt je graag, wat je vraag en doel van het assessment ook is.

Afhankelijk van de vraagstelling voor een zorg assessment zijn er verschillende soorten assessments. De vier meest voorkomende soorten van een assessment in de zorg zijn het:

Het zorg assessment van Talentem richt zich specifiek op de capaciteiten en vaardigheden die een werknemer in de zorgsector nodig heeft. Met behulp van het zorg assessment geven we je een duidelijk beeld van de capaciteiten, competenties en persoonlijkheid van de kandidaat of werknemer. Zo helpen we jou de beste keuze te maken.

Zorg assessment onderzoek en rapportage

Het zorg assessment van Talentem helpt jou als opdrachtgever en de kandidaat om op basis van zoveel mogelijk informatie de juiste beslissing te nemen. Door middel van het zorg assessment helpen we te voorkomen dat er een mismatch plaatsvindt, waardoor het risico op disfunctioneren zo laag mogelijk ligt. Zowel het onderzoek als de rapportage zullen altijd de vraag- en doelstellingen reflecteren. Daarom houden we van tevoren een verdiepend gesprek om het vraagstuk te verduidelijken.

Om je toch een idee te geven van hoe de rapportage eruitziet, kunnen we stellen dat de volgende onderdelen doorgaans aan bod komen:

  • De rapportage geeft een breed overzicht van de competenties, capaciteiten, persoonlijkheid, integriteit en motivatie van de kandidaat; 
  • We geven inzicht in de talenten en sterke punten van de kandidaat, en in zijn of haar valkuilen en uitdagingen; 
  • In het geval van een ontwikkelingsvraagstuk doen we een uitspraak over het ontwikkelpotentieel en ontwikkelgebieden van de kandidaat; 
  • In het geval van een selectievraagstuk doen we een uitspraak over de geschiktheid van de kandidaat voor de functie en gaan we na of een sprake is van een match tussen kandidaat, functie en organisatie;
  • In het geval van een loopbaanvraagstuk helpen we bij het maken van carrièrekeuzes, zodat de kandidaat met een goed gevoel de volgende stap kan zetten.

Talentem Assessment Center de stappen

Talentem biedt haar klanten het meest valide, objectief en betrouwbaar assessmentonderzoek aan. De stappen van het Assessment Center van Talentem (klik op het schema voor een grotere weergave):

Klik hier voor groot beeld 
stappen assessment center Talentem

Ervaring zorg assessment Talentem

Doel van het zorg assessment

De specifieke doelstelling van het zorg assessment van Talentem hangt uiteraard sterk af van jouw vraagstelling. Assessment is immers maatwerk. Indien je een selectie vraagstuk hebt, zullen we onderzoeken of de kandidaat goed bij functie in jouw organisatie past. We stellen van tevoren samen vast wat jullie nodig hebben en onderzoeken of de kandidaat dit kan bieden.

Wanneer je vraag over ontwikkeling gaat, kijken we met ons onderzoek naar de sterke en zwakke kanten van de kandidaat. We gaan op zoek naar hoe zijn of haar sterke kanten het beste binnen de organisatie en het team benut kunnen worden. Daarnaast onderzoeken we waar ontwikkeling zich bij deze persoon het beste op kan richten.

In het geval van een loopbaan situatie is het zorg assessment van Talentem erop gericht om een geobjectiveerd beeld te krijgen bij het maken van carrièrekeuzes.

Vaak is de aanleiding voor een loopbaan assessment, of het gevolg ervan, een verandering van werkgever of van functie. Het loopbaan assessment wordt ook vaak als basis of nulmeting gebruikt bij outplacement, loopbaanbegeleiding, en re-integratie.

Waarom zorg assessment

Bij Talentem weten we dat er flink wat veranderd is binnen de zorg. Veel zorgorganisaties werken tegenwoordig met zelfsturende of zelforganiserende teams. Dit heeft al veel veranderd en levert nog steeds veel verandering op, zowel voor werkgevers als werknemers. Werknemers moeten flexibel en proactief zijn en stevig in hun schoenen staan. Teams moeten goed samen kunnen werken en op elkaar kunnen bouwen. Mensen ontdekken waar hun sterke punten liggen en hoe ze deze zo goed mogelijk leren benutten.

Het zorg assessment van Talentem test waar de capaciteiten, competenties en ontwikkelgebieden van kandidaten liggen en in hoeverre deze aansluiten op functie-, organisatie- en teamniveau.

Assessment bureau Talentem

Contact Assessment Center:
085 - 130 4676 
assessment@talentem.nl

Assessment per provincie

Waar kan je zorg assessments doen?
Zorg assessment Talentem
www.talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close