Recruitment bureau young professionals Werving en selectie van starter of trainee

Young professionals recruitment Talentem

Op zoek naar de beste young professional op hbo- of wo werk- en denkniveau om jouw organisatie te komen versterken? Zoek niet verder, Talentem helpt je graag. Young professionals recruitment bureau Talentem is gespecialiseerd in het vinden van de beste starter of trainee voor je openstaande functie.

Met Talentems recruitment en selectie procedure is je vacature zo ingevuld. We matchen de kandidaat met zowel de functie als de organisatie. Daarom is ons slagingspercentage 97% per jaar.

Talentem is hét young professionals gespecialiseerde werving- en selectiebureau van Nederland.

Voor wie is young professionals recruitment nuttig

Young professionals komen met een frisse, nieuwe kijk. Starters en trainees zitten vol met enthousiasme en hebben ruimschoots ontwikkelpotentie. Daarnaast hebben ze kennis van de nieuwste technieken, theorieën en systemen. Talentem helpt je de beste young professional te vinden voor je vacature.

Waar kijkt young professionals recruitment naar

Starters moeten nog veel leren. Talentem kan ook in dit stadium al zien of een kandidaat de potentie heeft om zich te ontwikkelen en ontplooien. Ook bepalen we welke vaardigheden en competenties de kandidaat van nature bezit.

Motivatie, pro-activiteit, consciëntieusheid, communicatieve vaardigheden en analytisch inzicht zijn bijvoorbeeld van belang om hun ontwikkelpotentie te realiseren. Dergelijke skills staan in onze selectieprocedure centraal.

Talentem zoekt naar een match. Tussen kandidaat en functie, maar ook tussen kandidaat en organisatie. Daarom stellen we allereerst samen met de opdrachtgever een functieprofiel op. Zo leren we de functie en de organisatie goed kennen, waardoor we de juiste kandidaten aan je voorstellen.

Recruitment proces

Talentems werving en selectieprocedure bestaat globaal uit de volgende stappen. Talentem biedt maatwerk, dus waar nodig passen we het proces aan naar de vraag van de opdrachtgever.

  1. In de eerste plaats voeren we een uitgebreide intake uit met de opdrachtgever om een profiel op te stellen en te inventariseren wie het best bij de organisatie en de vacature past. 
  2. We stellen een vacaturetekst op en voeren een wervingscampagne uit via vacaturebanken en sociale media. 
  3. Met behulp van motivatie brieven en cv’s voert Talentem een voorselectie uit. 
  4. We nodigen de geselecteerde kandidaten uit voor een kennismakingsgesprek met en bij Talentem. Hierbij wordt tevens met iedere kandidaat een uitgebreid persoonlijkheidsonderzoek uitgevoerd. 
  5. Talentem selecteert de beste kandidaten en stelt deze aan de opdrachtgever voor. Talentem is bij dit gesprek aanwezig voor het begeleiden van het proces en voor advies. 
  6. Indien gewenst kan een Talentem assessment ingezet worden voor nog meer zekerheid. 
  7. Bij het laatste selectiegesprek is Talentem eveneens aanwezig voor advies en begeleiding van het proces.

Het gehele proces duurt gemiddeld zes weken.

Young professionals assessment

Naast het werven en selecteren van kandidaten, kan Talentem indien gewenst ook een selectie assessment of ontwikkel assessment uitvoeren met de beste kandidaten. Het assessment is specifiek gericht op de skills en competenties die een young professional nodig heeft. Intellectuele capaciteiten, persoonlijkheid, motivatie, pro-activiteit en communicatievaardigheden komen onder andere aan bod. Het selectie assessment kijkt naar de geschiktheid van de kandidaat voor de functie. Zo biedt Talentem zekerheid bij het maken van de juiste keuze. Het ontwikkelassessment is daarnaast gericht op de mogelijkheden voor groei en ontwikkeling.

Talentem recruitment garantie

Bij Talentem ben je zeker van goede recruitment. Niet alleen door onze snelle en gedegen werving en selectie procedure, maar ook door inzet van onze assessments en een twee jaar durende garantie.

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close