Wat meet een goed assessment?

Wat meet een goed assessment?

Wat meet een goed assessment? Een goed, valide en betrouwbaar assessment meet: 

  • Intelligentie 
  • Persoonlijkheid 
  • Waarden 
  • Gedrag

Betrouwbare assessment testen

Talentem is op zoek gegaan naar de meest valide en betrouwbare testen voor onze assessments. Wij zetten testen in die kwalitatief hoogwaardig en valide zijn. Zo krijgen we de beste resultaten voor onze klanten.

De juiste vraagstelling is de basis voor een goed assessment

Bij Talentem vinden we het belangrijk om te benadrukken dat een assessment geen veroordeling is, maar een beoordeling. En deze beoordeling en het hierbij behorende advies en conclusie is altijd afhankelijk van de vraagstelling: de contextbepaling.

De juiste vraagstelling is de basis voor elk goed assessment. Een andere vraagstelling en/of een ander doel van het onderzoek kan uiteraard een andere interpretatie opleveren en dus ook een andere conclusie en advies.

Is de uitslag van een assessment een momentopname?

Is de uitslag van een assessment een momentopname? Nee en een beetje ja!

De weergegeven testonderdelen in een assessmentrapportage zijn voor het grootste deel vaststaand en geen momentopname. De interpretatie t.b.v. het advies en de conclusie zijn deels wél een momentopname. Lees meer...

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close