Wat is een selectie assessment?

Wat is een selectie assessment?

Wat is een selectie assessment? Een selectie assessment wordt ingezet bij sollicitatieprocedures en wordt ook wel een geschiktheidsonderzoek genoemd. Met het selectie assessment worden de talenten en valkuilen van de kandidaten voor jouw vacature uitgediept, zodat jij de meest geschikte kandidaat kan kiezen. Het selectie assessment biedt zekerheid bij het invullen van een vacature en voorkomt een eventuele mismatch tussen kandidaat, functie en organisatie.

Het onderzoek van een selectie assessment

In een selectie assessment onderzoeken we de talenten en valkuilen van de kandidaat, om na te gaan hoe goed de kandidaat bij de functie en de organisatie past. Hiervoor doen we een verdiepend onderzoek naar onder andere de volgende aspecten:

  • de intellectuele capaciteiten van de kandidaat; 
  • de vaardigheden in kritisch denken en helicopterview; 
  • de persoonlijkheid en motivatie; 
  • de integriteit, betrouwbaarheid en oprechtheid
  • de talenten, competenties en eventuele ontwikkelgebieden; 
  • het ontwikkelpotentieel van de kandidaat.

Op basis van deze onderdelen trekken we een eenduidige conclusie over de match tussen kandidaat, functie en organisatie. Ook geven we een advies over hoe de kandidaat zich het best verder kan ontwikkelen. Het selectie assessment van Talentem gebruikt objectieve en valide testen om op jouw specifieke vraag een zo concreet en betrouwbaar mogelijk antwoord te krijgen. We geven je zekerheid bij het invullen van je vacature en een advies waar je écht wat aan hebt.

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close