Wat is een loopbaan assessment?

Wat is een loopbaan assessment?

Wat is een loopbaan assessment? Een loopbaan assessment is een verdiepend onderzoek naar de talenten, competenties en ontwikkelpunten van de kandidaat. Het loopbaan assessment geeft geobjectiveerd en uitgebreid inzicht in de kandidaat, zodat carrièrekeuzes met vertrouwen genomen kunnen worden. Naast een advies over mogelijke volgende stappen, geven we ook een advies over wat er eventueel nodig is voor de ontwikkeling van de kandidaat.

Het loopbaan assessment kan de start vormen voor bijvoorbeeld een nieuwe baan bij een andere werkgever, een carrièreswitch, of een ontwikkel-, outplacement- of coachingstraject.

Het onderzoek van een loopbaan assessment

Om de verschillende opties van kandidaten te kunnen afwegen, voeren we met het loopbaan assessment een verdiepend onderzoek uit naar zijn of haar talenten en uitdagingen. We gaan op zoek naar de talenten en valkuilen van de kandidaat en geven een uitgebreid advies over wat voor functie goed bij hem of haar zou passen. Zo kun jij de juiste mensen op de juiste plek zetten en het beste uit je werknemers halen.

Het onderzoek van een loopbaan assessment hangt grotendeels af van de specifieke vraagstelling. Ieder loopbaanvraagstuk is anders, dus ieder loopbaan assessment is dat ook. Over het algemeen onderzoeken we de volgende aspecten:

Op basis van deze resultaten geven we een concreet en betrouwbaar advies over mogelijke volgende stappen in de carrière van de kandidaat.

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close