Wat doet Talentem anders bij assessments?

Wat doet Talentem anders dan anderen bij assessments?

Als het gaat om de validiteit van de meetinstrumenten onderscheiden de verschillende assessmentbureaus zich nauwelijks van elkaar.
Toch kan het anders vinden wij!

Wij onderscheiden ons bij assessments met de volgende vijf speerpunten: 

  1. Vernieuwend, objectief en betrouwbaar
  2. Positief assessment 
  3. Begrijpelijke taal
  4. Klantgericht 
  5. Flexibiliteit en tarief

Vernieuwend, objectief en betrouwbaar assessment

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat hoe meer subjectieve invloeden er zijn bij het afnemen van assessments, hoe minder objectief en betrouwbaar de uitslag wordt.

In de aanpak van assessmentbureau Talentem zijn deze subjectieve invloeden daarom zo veel mogelijk uitgesloten. En de bijkomende voordelen: het werkt snel, efficiënt en is voordelig.

Talentem heeft een vernieuwende kijk op assessments: wij bieden onze klanten het meest valide, objectief en betrouwbaar assessmentonderzoek aan. meer...

Positief assessment

Als wij een assessment afnemen zal de conclusie van Talentem waarschijnlijk niet anders zijn dan bij een ander assessmentbureau. Toch benaderen wij een kandidaat en een assessment anders en dat heeft met onze visie te maken:

Bij Talentem werken we graag met mensen die hun talenten willen benutten en ontwikkelen. Iedereen beschikt over talenten, welke talenten dit zijn en in hoeverre iemand zich al ontwikkeld heeft verschilt van persoon tot persoon. Het is vooral van belang om met elkaar te ontdekken waar de mogelijkheden wél liggen.

We kiezen bij het Assessment Center van Talentem voor een positieve benadering bij het uitvoeren en de rapportage van het assessment.

Begrijpelijke taal

In het belang van onze klanten vinden wij dat een assessmentrapport in begrijpelijke taal moet worden geschreven.

Een opdrachtgever en een kandidaat kunnen alleen verder met de uitkomst van een assessment als zij een duidelijk en concreet advies ontvangen. Het advies van Talentem is daarom zonder vakjargon en omhaal van woorden, te lezen en interpreteren voor iedereen.

Klantgericht

Opdrachtgevers én kandidaten zijn onze klanten.

We willen opdrachtgevers, kandidaten en alle andere betrokkenen een optimale klantbeleving bieden door een excellente prestatie te leveren.

Met veel plezier en enthousiasme heten we onze kandidaten van harte welkom als ze bij ons op bezoek komen voor een assessmentdag. Wij zorgen ervoor dat zij zich op hun gemak voelen bij ons zodat zij zo goed mogelijk tot hun recht komen in het assessment.

Flexibiliteit en tarief

In het belang van onze klanten hebben wij onze organisatie flexibel en slim georganiseerd:

  • Indien gewenst plannen wij binnen twee werkdagen een assessment in; 
  • Na de assessmentdag leveren wij binnen vijf werkdagen het assessmentrapport; 
  • Indien er spoed gewenst is, bijvoorbeeld als het gaat om een selectie assessment, geven we, na toestemming van de kandidaat, onze opdrachtgevers alvast een mondelinge terugkoppeling met een conclusie en ons advies.
  • We maken gebruik van een flexibel landelijk dekkend netwerk van kantoren in heel Nederland.

Doordat wij flexibel georganiseerd zijn kan Talentem een voordelig tarief bieden voor assessments.

Assessmentbureaus

Kwalitatieve assessmentbureaus zetten valide testinstrumenten in en zijn gericht op het bieden van een betrouwbaar advies.

De assessments van Talentem worden geïnterpreteerd en afgenomen door academisch geschoolde psychologen, waarbij meerdere psychologen zijn aangesloten bij het NIP, of werken onder supervisie van een NIP psycholoog.

Wij houden ons aan de beroepscode voor psychologen (opgesteld door het NIP). In deze beroepscode staan de eisen, richtlijnen en gedragsregels die aan het beroepsmatig handelen van een psycholoog worden gesteld.

Assessment bureau Talentem

Contact Assessment Center:
085 - 130 4676
assessment@talentem.nl

Waar in Nederland kan je assessments doen?
www.talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close