Voorbeeld assessment rapport Talentem

Talentem maakt klanten blij!

Zoals diverse klanten inmiddels ervaren hebben: Talentem maakt klanten blij! 

In het belang van onze klanten volgen wij de laatste stand van de wetenschap kritisch en waar nodig ontwikkelen en verbeteren wij continu onze dienstverlening.

Voorbeeld assessment rapport

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat hoe meer subjectieve invloeden er zijn bij het afnemen van assessments, hoe minder objectief en betrouwbaar de uitslag wordt. In de aanpak van Talentem zijn deze subjectieve invloeden daarom zo veel mogelijk uitgesloten. Vanwege het voorgaande hebben we eerder ons assessment proces verbeterd met een aantal aanpassingen, waaronder de introductie van de contextbepaling

Daarnaast maken we gebruik van twee (relatief) nieuwe wetenschappelijk onderbouwde testen, waardoor we goed in staat zijn om naast de intellectuele capaciteiten, de persoonlijkheid, de motivatie en de communicatieve vaardigheden, ook de donkere kant van de persoonlijkheid van een kandidaat in kaart te brengen: het integriteit assessment Talentem.

Het integriteit assessment maakt standaard deel uit van het uitgebreid- en exclusief assessment van Talentem.

Wil je een voorbeeld rapportage van Talentem assessment ontvangen? Stuur een email naar assessment@talentem.nl en wij sturen je dan graag een geanonimiseerd voorbeeld assessment rapport toe.

Persoonlijkheidsonderzoek

Voor het persoonlijkheidsonderzoek van Talentem wordt één van de meest uitgebreide persoonlijkheidstests gebruikt.

Zes persoonlijkheidsdimensies
Persoonlijkheidsonderzoek Talentem

Na heranalyse van de oorspronkelijke data is overtuigend bewijs geleverd dat het persoonlijkheidsdomein niet uit vijf maar uit zes basale dimensies bestaat.

Uit verschillende studies blijkt dat met dit onderzoek betere voorspellingen kunnen worden gedaan over belangrijke onderdelen zoals studie- en werkprestaties, contraproductief gedrag en moreel handelen.

De zes persoonlijkheidsdimensies zijn:

  • Emotionaliteit
  • Extraversie
  • Verdraagzaamheid
  • Consciëntieusheid
  • Openheid voor ervaringen
  • Integriteit

Gedragskenmerkenonderzoek

Ook zet Talentem voor haar assessment center de gedragskenmerkentest in.

Het gedragskenmerkenonderzoek stelt bij de kandidaat psychologische kenmerken en gedragskenmerken vast en de daaraan verbonden potentiële risico’s, voor zowel de persoon als voor zijn/haar professionele omgeving. We brengen hiermee disfunctionele persoonlijkheidstrekken (donkere kant) van kandidaten in kaart.

Aan de ontwikkeling van de gedragskenmerkentest is meegewerkt door onder andere Politie Nederland, Politie België, G4S, Selor, Defensie Nederland – onderdeel Luchtstrijdkrachten.

Waar in Nederland kan je assessments doen?

Assessment bureau Talentem

Contact Assessment Center:
085 - 130 4676
assessment@talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close