Veranderkracht assessment Talentem

Veranderkracht assessment

De manier waarop we werken is de afgelopen tijd drastisch veranderd. Het Nieuwe Werken heeft niet alleen invloed gehad op waar we ons werk doen, maar ook hoe we dat doen. Daarom moeten medewerkers tegenwoordig ontzettend flexibel zijn.

Deze flexibiliteit kan ook met het woord Veranderkracht aangeduid worden. Hierbij gaat het om hoe goed een medewerker of kandidaat met verandering om kan gaan. Hoe goed hij of zij verandering kan benutten en inzetten om maximale resultaten te behalen. Dat is waar het veranderkracht assessment van Talentem zich op richt.

De vier factoren van veranderkracht

Bij het bepalen van iemands veranderkracht worden vier factoren uitgelicht. Deze vier factoren voorspellen samen hoe effectief de kandidaat met verandering om zal kunnen gaan:

  1. Zelfmanagement: Hierbij gaat het over de manier waarop de kandidaat kritiek en feedback van anderen aanneemt en ermee om gaat. Kan de kandidaat zulke feedback gebruiken om van te leren en te groeien, om vaardigheden en prestaties te verbeteren? 
  2. Ontwikkelgerichtheid: Dit gaat over de mate waarop de kandidaat een focus heeft op zijn of haar eigen ontwikkeling. Is de kandidaat van mening dat het belangrijk is om zichzelf te ontwikkelen? Denkt de kandidaat dat dit mogelijk is en vindt hij of zij het leuk om hieraan te werken? Dit alles heeft grote invloed op de mate alsmede de effectiviteit van het doorvoeren van verandering en zelfontwikkeling. 
  3. Veerkracht: Veerkracht is het vermogen om problemen te weerstaan, ermee om te gaan, en na tegenslag de draad weer op te pakken. Gaat de kandidaat na een tegenvaller bij de pakken neer zitten of probeert hij ervan te leren om er een volgende keer beter uit te komen? 
  4. Energie: Dit gaat over het actief opzoeken van nieuwe leermogelijkheden en nieuwsgierig in de schoenen staan. Hoe leergieriger de medewerker is ingesteld, des te makkelijker zal het voor hem of haar zijn om zichzelf te ontwikkelen en nieuwe dingen snel op te pikken.

Talentem veranderkracht assessment

De vier factoren van veranderkracht kunnen allemaal gemeten worden. Dat is waar het veranderkracht assessment van Talentem zich op richt. Door de vier factoren te meten, kunnen we voorspellen hoe flexibel een kandidaat is en hoe hoog de effectiviteit van de verandering zal zijn.

Ook geven we een advies over op welke punten de levering en sturing van de verandering verbeterd kan worden, of waar de medewerker zijn ontwikkeling het beste op kan richten, om een maximaal effect te kunnen behalen.

Werkwijze veranderkracht assessment

Net als andere soorten assessments begint het veranderkracht assessment met een uitgebreid verdiepend gesprek over de specifieke vraag- en doelstellingen van de opdrachtgever en de kandidaat of medewerker. Immers, vaak is veranderkracht niet het enige wat een opdrachtgever van de kandidaat of medewerker wil weten. We stellen daarom samen een onderzoeksvraag op en passen het onderzoek daarop aan.

Om veranderkracht te meten, kijken we bijvoorbeeld naar de drijfveren en persoonlijkheidsfactoren van de kandidaat. Met een drijfveren- en een persoonlijkheidstest zullen we allerlei onderliggende factoren kunnen meten en daarmee conclusies over de vier bepalende factoren kunnen onderbouwen. Belangrijk hierbij zijn bijvoorbeeld iemands nieuwsgierigheid, openheid, doelgerichtheid, origineel denken en prestatiemotivatie. Alle testresultaten samen zullen een indicatie geven over iemands veranderkracht.

Het rapport zal, behalve het beantwoorden van de vraagstellingen, inzicht geven in de mate van veranderkracht van de kandidaat. Ook zullen we een advies geven over zijn of haar ontwikkelmogelijkheden.

Assessmentbureau Talentem

Contact Assessment Center:
085 - 130 4676
assessment@talentem.nl

Waar in Nederland kan je veranderkracht assessments doen?
Veranderkracht assessment Talentem.
www.talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close