Assessment Traineeships

Assessments Traineeships

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van traineeships om mensen om te scholen en voor te bereiden op hun nieuwe loopbaan. Vooral in de IT zijn traineeships een essentieel onderdeel van de werving van nieuwe mensen. Ook wanneer mensen een hele andere achtergrond hebben, kunnen ze op deze manier aan hun nieuwe carrière beginnen. In de IT of elders.

Toch is deze manier van werven voor de opdrachtgever een gok. Je betaalt de opleiding van je nieuwe medewerker in de hoop dat hij of zij het niet alleen afmaakt, maar daarna ook naar behoren functioneert. Dat gaat niet altijd goed.

Bereid je daarom goed voor. Wees er zeker van dat de potentiële trainee bij het vakgebied past en genoeg capaciteiten en vaardigheden in huis heeft om het traineeship af te maken. Hoe? Met het traineeship assessment van Talentem.

Traineeship assessment Talentem

Dankzij het traineeship assessment van Talentem kun je met een gerust hart een nieuwe trainee aannemen. Wij weten wat een potentiële trainee in huis moet hebben. We gaan na of er een match is tussen de kandidaat en de functie, organisatie en branche. Zo kunnen we een betrouwbare voorspelling doen over de kans van slagen van de trainee.

Alle belangrijke competenties van een potentiële trainee komen in het traineeship assessment aan bod. Welke competenties dit zijn hangt natuurlijk af van het vakgebied en het specifieke traineeship. Talentem levert immers altijd maatwerk. Over het algemeen komen de volgende competenties aan bod.

  • Werk- en denkniveau: heeft de trainee genoeg capaciteiten in huis om het traineeship naar behoren af te ronden? 
  • Kritisch denken en helicopterview: kan de kandidaat informatie beoordelen op relevantie en betrouwbaarheid, en de juiste conclusies trekken? 
  • Sociale en communicatieve vaardigheden: kan de trainee goed werken in een team en een professionele houding aannemen? 
  • Intrinsieke motivatie: is de trainee gemotiveerd genoeg om het traineeship af te ronden? 
  • Consciëntieusheid: heeft de trainee genoeg oog voor detail en werkt hij of zij ordelijk en gestructureerd genoeg voor deze functie? 
  • Pro-activiteit en creativiteit: speelt de trainee in op mogelijkheden voor verbetering en denkt hij of zij voldoende out-of-the-box? 
  • Stressbestendigheid: hoe gaat de kandidaat om met stressvolle situaties?

Doel traineeship assessment

Traineeships komen in verschillende vakgebieden voor, niet alleen in de IT. Ook binnen het vakgebied kunnen de traineeships op verschillende specialisaties gericht zijn. Toch wordt het traineeship assessment van Talentem ingezet voor al deze traineeships. Dat komt omdat wij maatwerk bieden.

Voorafgaand aan het assessment doen we samen met de opdrachtgever een uitgebreide contextbepaling. De opbouw van een assessment hangt altijd af van jouw specifieke vraag- en doelstelling en van de specifieke functie en organisatie. Ook onze adviezen en conclusies bouwen voort op de contextbepaling.

In het assessment vertalen wij de functietaken van jouw openstaande functie naar meetbare kwaliteiten en competenties. Met behulp van valide en betrouwbare testinstrumenten meten we intellectuele capaciteiten en persoonlijkheidskenmerken. Zo kunnen we een concrete uitspraak doen over de geschiktheid van de kandidaat voor het traineeship.

Waarom Talentem

Voor een traineeship assessment kies je voor Talentem. Vanzelfsprekend leveren wij voor elk assessment maatwerk. Ons motto, bij het onderzoek én de rapportage: Geen ingewikkelde taal, geen gedoe, geen tierelantijnen, wél streven naar perfectie. Dat is Talentem.

Wij zien het als een ambacht om mensen te helpen bij het vinden, benutten en ontwikkelen van hun talenten. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt, maar ook dat het snel gaat. Daarom kunnen we meestal binnen vijf tot tien werkdagen een assessment inplannen. Wij sturen het rapport binnen vijf werkdagen naar de kandidaat.

Kun je zo lang niet wachten? Indien gewenst geven we, met toestemming van de kandidaat, direct na het assessment alvast mondelinge toelichting op de resultaten. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Assessment bureau Talentem locaties in Nederland

Assessment bureau Talentem maakt onder andere gebruik van kantoren in: Zwolle, Groningen, Arnhem, Almere, Utrecht, Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn, 's-Hertogenbosch, Breda, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Nijmegen en Rotterdam.

De assessments van Talentem worden geïnterpreteerd en uitgevoerd door onafhankelijke psychologen, die zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Talentem biedt ook de mogelijkheid van thuis assessments, zodat de kandidaat een assessment vanuit huis kan doen.

Waar in Nederland kan je Traineeship assessments doen?

Assessment bureau Talentem

Wil je meer informatie over het Traineeships assessment van Talentem, of heb je een andere vraag? Hieronder vind je onze contactgegevens. We beantwoorden je vragen graag!

Contact Talentem Assessment Center:
085 - 130 4676
assessment@talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close