Kan je tijdens een assessment meten hoe integer, betrouwbaar en oprecht iemand is?

Is integriteit, betrouwbaarheid en oprechtheid meetbaar tijdens een assessment?

Is integriteit, betrouwbaarheid en oprechtheid meetbaar tijdens een assessment? Ja!

Hoe eerlijk en betrouwbaar is de nieuwe medewerker die je wilt aannemen eigenlijk? Is hij of zij integer en oprecht? Deze eventuele donkere kant van de persoonlijkheid van een kandidaat wordt meestal niet zichtbaar tijdens een sollicitatiegesprek. Deze eventuele donkere kant van een kandidaat leggen we wél bloot met het integriteit assessment van Talentem.

Voor het integriteit assessment gebruikt Talentem wetenschappelijk ontwikkelde vragenlijsten die disfunctionele (donkere kant) persoonlijkheidstrekken van kandidaten in kaart brengen, zodat onze opdrachtgevers (bij een selectieprocedure) zicht krijgen op de mogelijke risico’s die iemands gedrag met zich meebrengt op de werkvloer.

Aan ontwikkeling van één van de testen die wij inzetten bij het integriteit assessment is meegewerkt door o.a. de volgende organisaties: Politie Nederland, Politie België, Defensie Nederland – onderdeel Luchtstrijdkrachten.

Zie voor meer informatie: Integriteit assessment Talentem.

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close