Team assessment Talentem

Team assessment van Talentem

Het team assessment van Talentem, ook wel teamanalyse genoemd, onderzoekt in hoeverre teamleden complementair zijn. We meten de fit of match tussen de verschillende leden van het team.

Het succes van een organisatie wordt in grote mate bepaald door hoe effectief de samenwerking binnen de teams is. Voor het optimaal functioneren van een team, moeten de teamleden zich bewust zijn van elkaars talenten. Ze begrijpen elkaars onderlinge verschillen en kunnen elkaars krachten benutten.

Dit begrip en inzicht komt lang niet altijd vanzelf. Het team assessment van Talentem geeft een duidelijk overzicht van de verschillende krachten en talenten binnen het team. Daarnaast geven we concreet advies over hoe het team zich het beste verder kan ontwikkelen.

Teamrollen

De ene persoon is een goede planner, de ander juist heel creatief, weer een ander communiceert makkelijk en je hebt ook teamleden die een probleem goed kunnen analyseren.

Je hebt binnen een team verschillende rollen en kwaliteiten nodig om samen een goed resultaat neer te zetten. Ze vullen elkaar aan en versterken elkaar, maar ze kunnen ook tegenstrijdig zijn en rivaliseren.

De teamrol zegt veel over de stijl van samenwerken van een teamlid en komt voort uit de persoonlijkheid van het individu.

Het team assessment van Talentem onderzoekt zowel de persoonlijkheid van het individu en de stijl van samenwerken van elk teamlid. Dit helpt je om inzicht te krijgen of de teamrollen binnen je team of organisatie goed verdeeld zijn en het legt de mogelijke zwakke plekken bloot.

Wat onderzoeken we bij het team assessment?

Zoals gezegd hangt de specifieke invulling van het assessment programma af van de vraag- en doelstellingen van de opdrachtgever.

Meestal zal het team assessment van Talentem op de volgende gebieden bij de teamleden onderzoek doen:

Assessment bureau Talentem locaties in Nederland

Assessment bureau Talentem maakt gebruik van kantoren in: Zwolle, Groningen, Arnhem, Almere, Utrecht, Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn, 's-Hertogenbosch, Breda, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Nijmegen en Rotterdam.

Voor wie is het team assessment

Het team assessment van Talentem is bedoeld voor iedere organisatie die naar een optimale samenwerking binnen haar teams streeft. Het team assessment kan bijvoorbeeld de volgende vragen beantwoorden:

  • Waar ligt de kracht van dit team? 
  • Welke talenten zijn er aanwezig binnen dit team? 
  • Welke kwaliteiten missen we nog in dit team? 
  • Waar moet de focus voor ontwikkeling liggen binnen dit team? 
  • Zijn de teamleden voldoende complementair?
  • Zijn de teamrollen binnen ons team of onze organisatie goed verdeeld?
  • Zitten mijn medewerkers op de juiste plek? 
  • Hoe haal ik het maximale uit mijn personeel?

Niet alleen zal het team assessment de effectiviteit van het team vergroten, maar het draagt ook bij aan het werkplezier van de teamleden.

Team assessment: het onderzoek

Bij Talentem staan we voor maatwerk. Daarom is onze eerste stap in ieder assessment het houden van een verdiepend gesprek over de precieze vraag- en doelstellingen van opdrachtgever. Op basis hiervan stellen we vervolgens een programma op, passend bij de vraagstelling.

Tijdens het assessment wordt van alle teamleden onderzocht wat hun talenten, drijfveren, competenties en vaardigheden zijn.

De resultaten geven een duidelijk overzicht van de aanwezige en missende talenten in het team.

Daarnaast geven we een concreet advies over wat de volgende stap in teamontwikkeling zou kunnen zijn.

Assessment Center Talentem

Contact assessment bureau Talentem:
085 - 130 4676
assessment@talentem.nl

Waar kun je team assessments doen?
Team assessment Talentem.
www.talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close