Studiekeuze assessment Talentem

Wat is het studiekeuzetest assessment?

Tegenwoordig is bijna overal een studie voor. Opleidingen specificeren zich meer en meer, en nieuwe opleidingen ontstaan jaarlijks. Dit betekent dat jongeren uit honderden verschillende opleidingen die ene juiste keuze moeten maken, die de rest van hun leven zal bepalen. Dat is ontzettend moeilijk.

Het is dan ook geen verrassing dat jongeren het tegenwoordig steeds moeilijker vinden om een studie te kiezen die bij hen past. Ze zien door de bomen het bos niet meer. Talentem kan je hierbij helpen. Het Studiekeuze Assessment is speciaal ontwikkeld om deze moeilijke keuze wat makkelijker te maken.

Het studiekeuzetest assessment kan overzicht geven in het enorme aanbod aan opleidingen. We onderzoeken samen met de jongere zijn of haar interesses en persoonlijkheid en gaan op zoek naar de baan die hier het beste bij past.

Waarom een studiekeuzetest assessment?

Je (of je kind) zit in het voortgezet onderwijs. Je moet straks kiezen welke studie je gaat doen, maar hoe doe je dat? Hoe weet je nou welke opleiding bij jou past? Hoe kun je weten welk niveau jij aan kan? Misschien lijkt alles je wel interessant. Of denk je juist dat helemaal niets écht goed bij je past.

Het studiekeuzetest assessment kan je hierbij veel duidelijkheid geven. Met behulp van een breed onderzoek, beantwoorden we vragen zoals:

 • Welk niveau (MBO, HBO of WO) past het beste bij mij? 
 • Welke studierichting past goed bij mij? 
 • Wat voor baan zal bij mij passen? 
 • Wat heb ik nog nodig om een opleiding succesvol af te ronden?

Met het studiekeuzetest assessment geeft Talentem richting aan je zoektocht naar de perfecte opleiding voor jou. Zo kun je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken.

Stappen van het studiekeuze assessment

Alle assessments van Talentem zijn maatwerk. Het studiekeuze assessment natuurlijk ook. Daarom zullen we eerst samen jouw specifieke vraagstelling vaststellen, voordat we beslissen hoe het assessment eruit gaat zien. Meestal zal het proces ongeveer zo lopen:

 1. Uitgebreid intakegesprek met de betrokkenen om de vraag- en doelstellingen voor het assessment zo duidelijk mogelijk te krijgen. We bespreken samen welke vragen beantwoord moeten worden en waar we eventueel dieper op in moeten gaan. 
 2. Vormgeven aan het assessment. Op basis van jouw specifieke vraagstellingen, bepalen wij welke testonderdelen we nodig hebben. 
 3. Assessment testdag. We nodigen je uit om bij ons op de locatie de gekozen tests af te nemen. Aan het einde van de dag volgt een diepte-interview waarin we ook alvast de resultaten van de tests bespreken. 
 4. Rapportage. Na de assessment testdag schrijven wij alle resultaten, inclusief conclusies en advies, op in een concreet rapport, zodat je alles nog eens rustig kunt doorlezen. Dit rapport krijg je via de mail toegestuurd. Eventueel spreken we elkaar hierna nogmaals als je vragen hebt of behoefte hebt aan een mondeling advies.

Resultaten en advies studiekeuze assessment

Het bepalen van een studiekeuze en het behalen ervan hangt van meer af dan alleen iemands interesses of intelligentieniveau. Daarom onderzoeken we tijdens de testdag de volgende gebieden:

 • Het intelligentieniveau; 
 • De persoonlijkheid; 
 • De interesses; 
 • De motivatie; 
 • De talenten en eventuele ontwikkelgebieden.

Na de assessment testdag stellen wij een rapport voor je op, waarin alle resultaten en conclusies zijn opgenomen, gevolgd door een duidelijk, concreet advies.

We geven je een overzicht van je sterke en zwakke kanten en combineren dit met je interesses, om te kijken wat voor soort baan goed bij je past.

Tijdens het verdiepende gesprek, aan het einde van de testdag, bespreken we of je je in de resultaten van de tests kan vinden. Als er in onze resultaten geen vakgebied bij zit dat je trekt, kijken we verder hoe dit kan, waar het aan ligt en wat je dan wel leuk vindt.

Zo kan er uit het gesprek aan het einde van het Studiekeuze assessment alsnog een studierichting naar voren komen die goed bij jou past.

Tarief studiekeuze assessment

Het tarief voor het studiekeuze assessment is:
€ 1.650,- excl. 21% btw.

Assessment bureau Talentem

Contact Talentem Assessment Center: 
085 - 130 4676 
assessment@talentem.nl

Waar kun je studiekeuze assessments doen?
Studiekeuze assessment Talentem.
www.talentem.nl

Thuis assessment Talentem, assessments vanuit huis.Talentem biedt ook de mogelijkheid van thuis assessments, zodat de kandidaat een assessment vanuit huis kan doen.

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close