SLIM subsidie voor assessments Talentem

SLIM-subsidie voor assessments Talentem

De overheid wil stimuleren dat medewerkers die werkzaam zijn bij mkb-bedrijven blijven leren en ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Talentem staat hier volop achter en wil hier graag bij helpen! Ondernemers kunnen de SLIM-subsidie aanvragen om hun medewerkers te helpen in hun ontwikkeling.

De eerste stap in ontwikkeling is bepalen op welk gebied de medewerker meer kan leren. Talentems loopbaan assessments en ontwikkelassessments zijn hier uitermate geschikt voor.

Onze assessments geven een eenduidig advies over de talenten en het ontwikkelpotentieel van de kandidaat. Zo heb jij de mogelijkheid om de juiste mensen op de juiste plek binnen je bedrijf te plaatsen en hen gerichte begeleiding te bieden. De loopbaan- en ontwikkelassessments van Talentem vallen onder de SLIM-subsidie.

Wat is SLIM-subsidie regeling

Wat is SLIM-subsidie regeling? De SLIM-subsidie staat voor Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen In Mkb-ondernemingen. Met de SLIM-regeling worden werkgevers aangemoedigd om een leerrijke omgeving te creëren. Het doel is om leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken.

De SLIM-subsidie is bedoeld voor mkb-ondernemingen en samenwerkingsverbanden in het mkb. In de sectoren landbouw, horeca en recreatie komen grotere bedrijven ook in aanmerking.

Waarvoor kun je SLIM-subsidie gebruiken

Waarvoor kun je SLIM-subsidie gebruiken? De SLIM-subsidie kan op verschillende manieren ingezet worden. Een aantal voorbeelden voor het gebruik van de SLIM-subsidie, naast loopbaan- en ontwikkeladvies -zoals de inzet van loopbaan assessments en ontwikkelassessments-, zijn het doorlichten van je bedrijf en het bieden van een derde leerweg.

Aan elke vorm van ontwikkeling gaat een plan vooraf. Voor de individuele ontwikkeling van medewerkers wordt zo’n plan vaak opgesteld vanuit assessments. De loopbaan- en ontwikkelassessments van Talentem geven duidelijkheid. Over het ontwikkelpotentieel, over de beste richting van ontwikkeling en over de juiste loopbaankeuzes. Talentems loopbaan- en ontwikkelassessments vallen onder de SLIM-subsidieregeling en zijn de eerste stap richting ontwikkeling.

Hoe vraag je SLIM-subsidie aan

Hoe vraag je SLIM-subsidie aan? SLIM-subsidie aanvragen gebeurt via de overheid. Mkb-ondernemingen en grotere bedrijven in de landbouw, horeca en recreatie kunnen de subsidie via de website van de overheid aanvragen. Updates over de SLIM-regeling worden op dezelfde website vermeld.

Wanneer kan je de SLIM-subsidie aanvragen

Wanneer kan je de SLIM-subsidie aanvragen? In 2021 staat de opening van het tweede tijdvak gepland op 1 september 2021 09.00 uur en de sluiting is op 30 september 2021 17.00 uur.

Maatwerk bij Talentem assessments

Iedere organisatie is uniek en iedere assessment vraagstelling dus ook. Daarom is elk assessment van Talentem anders. Wij leveren maatwerk.

Bij alle loopbaan- en ontwikkelassessments houden we rekening met de specifieke vraagstellingen en doelen van de opdrachtgever.

Assessmentbureau Talentem heeft een vernieuwende kijk op assessments: wij bieden onze klanten het meest valide, objectief en betrouwbaar assessmentonderzoek aan.

Assessment bureau Talentem locaties in Nederland

Assessment bureau Talentem maakt gebruik van kantoren in: Zwolle, Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Arnhem, Almere, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn, 's-Hertogenbosch, Breda, Den Haag, Eindhoven, Maastricht en Nijmegen.

De assessments van Talentem worden geïnterpreteerd en uitgevoerd door onafhankelijke psychologen, die zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), of werken onder auspiciën van een NIP psycholoog.

Talentem biedt ook de mogelijkheid van thuis assessments, zodat de kandidaat een assessment vanuit huis kan doen.

Assessment onderzoek en rapportage

Ons motto, bij het onderzoek én de rapportage: Geen ingewikkelde taal, geen gedoe, geen tierelantijnen, wél streven naar perfectie. Dat is Talentem.

Talentem levert maatwerk. Jouw specifieke doel- en vraagstelling voor het assessment bepaalt hoe het onderzoek en het assessment rapport vormgegeven wordt.

Wel kunnen we je vast een idee geven van hoe de loopbaan- en ontwikkelassessments eruit zien. Over het algemeen komen de volgende onderdelen aan bod:

  • een uitgebreid beeld van intelligentieniveau, competenties en motivatie van de kandidaat; 
  • inzicht in zowel de sterke kanten als eventuele valkuilen, uitdagingen en risicofactoren; 
  • een uitspraak over de match tussen de kandidaat en de functie en organisatie; 
  • een aanbeveling over het ontwikkelpotentieel; 
  • een duidelijk advies over hoe de kandidaat zich verder kan ontwikkelen.

Assessment bureau Talentem

Contact Assessment Center:
085 - 130 4676
assessment@talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close