Sales assessment Talentem

Assessment salesfunctie

Het sales assessment van Talentem is een van de vele soorten assessments die Talentem te bieden heeft. Dit assessment is specifiek gericht op de vaardigheden en capaciteiten die een werknemer in een sales functie nodig heeft.

Het sales assessment geeft een breed overzicht van de:

We leveren bij Talentem maatwerk, dus houden we bij een sales assessment altijd rekening met de specifieke vragen en doelstellingen van de opdrachtgever.

Doel van het sales assessment

Het sales assessment van Talentem is gericht op iedere sales functie en kan ingezet worden bij vragen op het gebied van zowel selectie en recruitment, als ontwikkeling.

Het doel bij deze vorm van assessment is vaak de sterktes en zwaktes van de kandidaat of werknemer in kaart te brengen met betrekking tot de verkoopvaardigheden. Dit geeft medewerkers de mogelijkheid om zijn talenten doelbewust in te zetten en aan zijn ontwikkelingsmogelijkheden te werken.

Maatwerk bij sales assessment

Bij Talentem vinden we maatwerk bij assessments enorm belangrijk. Immers, jouw bedrijf is uniek, net als jouw specifieke vraagstelling. Dus is ook elk assessment van Talentem anders.

Welk assessment je ook kiest, we houden in zowel het onderzoek als in de rapportage rekening met jouw specifieke vragen en doelstellingen.

Assessment bureau Talentem locaties in Nederland

Assessment bureau Talentem maakt gebruik van kantoren in: Zwolle, Groningen, Arnhem, Almere, Utrecht, Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn, 's-Hertogenbosch, Breda, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Nijmegen en Rotterdam.

De assessments van Talentem worden geïnterpreteerd en uitgevoerd door onafhankelijke psychologen, die zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Thuis assessment, assessments vanuit huisTalentem biedt ook de mogelijkheid van thuis assessments, zodat de kandidaat een assessment vanuit huis kan doen.

Waar kijkt het sales assessment naar

Het sales assessment wordt ingezet bij vragen en beslissingen over salesfuncties. Voor zulke functies zijn specifieke competenties en vaardigheden nodig.

Voor het sales assessment geven wij niet alleen een breed overzicht van de intelligentie, persoonlijkheid, motivatie en waarden van de kandidaat, wij kijken ook nog specifiek naar vaardigheden die juist in de sales van belang zijn. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Aanpassingsvermogen; 
 • Vermogen om relaties op te bouwen; 
 • Luistervaardigheden; 
 • Overredingskracht en competitiegeest; 
 • Organisatorische vaardigheden; 
 • Zelfverzekerdheid.

Sales assessment onderzoek en rapportage

Het sales assessment van Talentem helpt de kandidaat en de opdrachtgever om de beste keuze te maken. Een mogelijke mismatch en het risico op disfunctioneren wordt zo veel mogelijk uitgesloten. Wanneer de doelstelling vooral een ontwikkelingsvraag is, gaan we op zoek naar de talenten en ontwikkelingsmogelijkheden van de kandidaat.

Het onderzoek en de rapportage van het sales assessment hangt gedeeltelijk af van de vraagstelling. Gewoonlijk zal het assessment de volgende onderdelen bevatten: 

 • Een aanbeveling over de geschiktheid; 
 • de match met zowel de functie als de organisatie; 
 • een uitgebreid beeld van het intelligentieniveau, de competenties, motivatie, drijfveren en waarden; 
 • inzicht in zowel talenten als eventuele risicofactoren, uitdagingen en valkuilen; 
 • een uitspraak over het ontwikkelpotentieel.

Assessment bureau Talentem

Contact Assessment Center:
085 - 130 4676 
assessment@talentem.nl

Waar kan je sales assessments doen?
Sales Assessment Talentem.
www.talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close