Recruitment bureau strategie en beleid Werving en selectie strategie en beleid vacatures

Recruitment bureau strategie en beleid

Ben je op zoek naar bijvoorbeeld de beste (senior) beleidsadviseur, (senior) beleidsmedewerker, of teamleider beleid en strategie voor jouw organisatie? Talentem is als recruitment bureau gespecialiseerd in het invullen van strategie en beleid vacatures.

Talentems slagingspercentage van 97% per jaar laat zien dat onze recruitment en selectie procedure effectief en gedegen is. En we zijn ook nog snel: binnen zes weken hebben we in jouw organisatie de juiste persoon op de juiste plek.

Voor wie is strategie en beleid recruitment nuttig

Talentem recruitment is onder andere gericht op het invullen van functies als teamleider beleid en strategie, beleidsmedewerker en beleidsadviseur in verschillende sectoren. Enkele voorbeelden zijn onderwijs, zorg, kinderopvang, overheid en techniek. In al deze sectoren en meer vindt Talentem snel en effectief de juiste kandidaat. Wij vullen beleidsfuncties vanaf HBO werk- en denkniveau in.

Talentem is hét gespecialiseerde werving- en selectiebureau voor het invullen van strategie en beleid vacatures.

Recruitment proces strategie en beleid vacatures

Elke organisatie is uniek. Daarom levert Talentem maatwerk. Met onze uitgebreide werving en selectieprocedure vinden we de kandidaat die niet alleen bij de functie past, maar ook goed matcht met jouw organisatie.

Via een uitgebreide intake stellen we allereerst samen met de opdrachtgever een profiel op voor de vacature. Dit profiel is leidend in ons recruitmentproces. We zetten een wervingscampagne op en voeren een voorselectie uit met behulp van motivatie brieven en cv’s. De geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek bij Talentem en een uitgebreid op beleid gericht persoonlijkheidsonderzoek.

Op basis van het gesprek en het persoonlijkheidsonderzoek kiest Talentem de beste kandidaten om aan de opdrachtgever voor te stellen. Bovendien kan het Talentem beleidsassessment ingezet worden om nog meer duidelijkheid over de kandidaten te krijgen, en dus meer zekerheid over het maken van de juiste keuze.

Gemiddeld duurt dit proces zo’n zes weken.

Assessment strategie en beleidsfuncties

Indien gewenst voert Talentem bij de keuze van de kandidaat ook een assessment uit. Dit assessment is specifiek gericht op de vaardigheden en capaciteiten die een (strategie en) beleidsmedewerker nodig heeft. Intellectuele capaciteiten, analysevaardigheden, persoonlijkheid, motivatie en communicatievaardigheden komen in dit assessment onder andere naar voren.

Talentem recruitment garantie

Bij Talentem ben je zeker van goede recruitment. Niet alleen door onze snelle en gedegen werving en selectie procedure, maar ook door inzet van onze assessments en een twee jaar durende garantie.

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close