Lelystad
Autres détails
Critères de matching

Adjunct afdelingshoofd Ruimte & Economie (1 fte)

Vacature Adjunct afdelingshoofd R&E provincie Flevoland

Afdelingshoofd Ruimte en Economie Jan Hendrik Sweers: “Voor een ondernemende provincie hebben wij een vacature voor een ondernemende, dienstbare adjunct afdelingshoofd.

Talentem’s opdrachtgever provincie Flevoland is de jongste en tevens snelst groeiende provincie van Nederland. Waar ooit alleen het water van de Zuiderzee was, is nu de jongste provincie van het land te vinden. Flevoland is de thuishaven voor ruim 400.000 inwoners op een oppervlakte van 2.412 km2 aan land en water. Een gebied waar denken en doen samenkomen in fascinerende projecten en activiteiten. De provincie is een uitdagende en inspirerende werkgever. Een flexibele en slagvaardige organisatie die snel reageert op veranderingen in onze omgeving. Voor provincie Flevoland zoekt Talentem mensen die deze eigenschappen zelf ook in huis hebben.

Sta jij stevig in je schoenen en ben jij goed in het stellen van kaders en strakke regels? Voor de afdeling Ruimte & Economie van provincie Flevoland is Talentem op zoek naar een:

Adjunct afdelingshoofd Ruimte & Economie (1 fte)

De functie

Het is een uitdagende managementpositie waarbij je 50 vakinhoudelijke collega’s aanstuurt. Je zorgt voor een heldere en een productieve werkmethode. Je bent bekend met het werken volgens Lean en Agile.

De afdeling

Je komt te werken op de afdeling Ruimte & Economie. Een dynamische afdeling die alle beleidsvelden van de provincie beslaat zoals Wonen, Economie, Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit, Natuur, Cultuur, Recreatie en Toerisme. De afdeling Ruimte & Economie heeft de ambitie het beste beleid voor Flevoland te maken. Als afdeling ontwikkelen we data-gedreven en evidence based beleid. Provincie Flevoland werkt aan een stevig fundament voor beleid door de procedures.

Jouw team vervult een cruciale functie binnen de beleidsafdeling met betrekking tot de aanlevering van alle informatie, data en kennis. Zonder jouw team kan de organisatie niet optimaal vormgeven aan haar strategisch beleid. Jouw team houdt door middel van onderzoek, statistiek, monitoring en evaluatie de vinger aan de pols wanneer het gaat om trends en ontwikkelingen op de verschillende beleidsvelden. Jouw team zorgt ervoor dat, ongeacht het inhoudelijke beleidsveld, de provincie klaar is voor de omgevingswet en bijbehorende procedures. Jouw team zorgt voor een stevig fundament voor het beste beleid. Dit vraagt om een manager die verstand en affiniteit heeft met het begrip “elke dag beter”.

Wat ga je doen?

Je stuurt circa 50 vak volwassen collega’s aan die verantwoordelijk zijn voor de specialismes: data & onderzoek, juridisch, financieel, communicatie en het secretariaat en management ondersteuning. Jouw belangrijkste aandachtspunten zijn hierbij:

 • Het bewaken en verbeteren van de productiviteit (effectieve en efficiënte werkmethoden) middels de lean-methode;
 • Het vergroten en door ontwikkelen van kennis op het gebied van data (geo) & meten;
 • Het leggen van focus en aandacht op de aansturing en professionalisering van verbonden en niet verbonden partijen;
 • Het door-digitaliseren van het portfolio, de digitale besluitvormingsprocessen evenals de uitwisseling van concept beleidsstukken wat teamgericht werken ondersteunt;
 • Het verdiepen en door ontwikkelen van kennis op juridisch als financieel vlak;
 • Het geven van aandacht aan processen en werkwijzen die door secretariële en of managementondersteuning hierdoor beter geborgd kunnen worden;
 • Het op de hoogte zijn van de juiste informatie door een intensievere samenwerking met integrale onderwerpen, toename in informatie en data en het gebruik van Social Media.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding;
 • Je hebt een ruime management ervaring;
 • Je bent daadkrachtig en bent scherp op kansen;
 • Je kunt koershouden maar ook op de juiste momenten loslaten;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken conform de lean en agile theorieën;
 • Je kunt overzicht houden over het werk en de afdeling, daarbij weet je de acties naar operationele taken te vertalen;
 • Je bent sterk in een dialoog en weet je team tijdig aan te sluiten op concrete oplossingen en plannen.

Het aanbod

 • Een salaris van € 4.068,89 en maximaal € 5.812,69 bij een 36-urige werkweek (schaal 13, afhankelijk van ervaring en opleiding);
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van circa 22% bovenop je maandelijkse salaris, de mogelijkheid om extra vakantiedagen bij te kopen, een goede pensioenregeling, een iPad van de zaak en een NS Business Card;
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen via een eigen opleidingsbudget;
 • Een veelzijdige functie in een prettige werkomgeving;
 • Een kleine organisatie met een informeel karakter en het werken in een projectteam;
 • Je werkplek is op 2 minuten loopafstand van station Lelystad.

Reageren op de vacature van adjunct afdelingshoofd R&E

Deze vacature is ingevuld.

Lieu

Lelystad

Personne à contacter

Marcel Tillema

Alertes email
Créez une alerte email et recevez les nouvelles offres d'emploi par email ou SMS.
Talentem Groep B.V utilise des cookies pour enregistrer certaines préférences et pour aligner les offres à vos intérêts.
Fermer