Leiderschapsassessments Talentem

Leiderschapsassessment

Waarom het Leiderschapsassessment van Talentem? Goed leiderschap is cruciaal voor het succes van iedere organisatie. Een goede leider stimuleert en inspireert werknemers. Prestaties van werknemers worden versterkt door betrokkenheid en motivatie van de leidinggevenden. Daarentegen kan slecht leiderschap juist voor een verslechterde productiviteit en meer ontslag zorgen. Het is daarom belangrijk voor iedere organisatie om te zorgen voor goed leiderschap.

Een leider moet een aantal belangrijke eigenschappen bezitten. Zo heeft een goede leider sterke communicatieve vaardigheden, integriteit en pro-activiteit nodig. De leider moet energie uitstralen, afstanden overbruggen en werknemers kunnen coachen. Een ingewikkeld pakket aan capaciteiten. Het leiderschapsassessment van Talentem stelt objectief vast welke kwaliteiten en talenten de (potentiële) leider heeft.

Assessment leiderschap Talentem

Als organisatie kun je twee dingen doen om je leiderschap te verbeteren: sterke leiders aannemen of je huidige leiders verder ontwikkelen. In beide gevallen kan het leiderschapsassessment van Talentem uitkomst bieden.

Ben je een vacature aan het invullen voor een nieuwe leider binnen jouw organisatie? Alleen met een leiderschapsassessment weet je écht zeker welke kandidaat het best is. We geven een overzicht van de talenten en minder sterke kanten van de potentiële leiders. Zo kun jij beslissen welke kandidaat het beste bij jouw organisatie en team past.

Heb je al leiders, maar wil je hun talenten versterken en hun minder sterke capaciteiten ontwikkelen? Ook dan kies je voor het leiderschapsassessment van Talentem. Met het assessment krijg je inzicht in de potentie en de ontwikkelgebieden van jouw leiders. Daarnaast geven we een concreet en bruikbaar advies over hoe ontwikkeling het best kan plaatsvinden.

Donkere kant (dark side test) leiderschapsassessment

Zelfverrijking, intimidatie, met opzet veiligheidsvoorschriften negeren, diefstal, met opzet vertrouwelijke informatie aan derden verstrekken, een problematische communicatiestijl, vertraagde besluitvorming, vermijden van bepaalde kwesties of situaties, misbruik van autoriteit of status, onethisch leiderschap; alle vormen van grensoverschrijdend gedrag van een (potentiële) leider zijn uiteraard destructief voor medewerkers en organisaties.

Daarom is het gedragskenmerkenonderzoek -door inzet van onze dark side test- standaard een onderdeel van het leiderschapsassessment van Talentem. Het gedragskenmerkenonderzoek stelt bij de kandidaat psychologische kenmerken en gedragskenmerken vast en de daaraan verbonden potentiële risico’s voor zowel de persoon als voor zijn of haar professionele omgeving. Het leiderschapsassessment van Talentem voorspelt het risico op grensoverschrijdend gedrag van een (aanstaande) medewerker.

Leiderschapsassessment doel

Met het leiderschapsassessment bepalen we de capaciteiten en competenties van de kandidaat. We kijken onder andere naar leiderschapsstijl, integriteit, intellectuele capaciteiten en persoonlijkheidseigenschappen. Ook pro-activiteit en communicatieve vaardigheden komen uiteraard aan bod. Zo kunnen we vaststellen wat voor soort leider deze persoon is.

De resultaten vatten we samen in een overzichtelijk rapport. Hierin geven we een beeld van de talenten van de leider. Ook krijg je inzicht in zijn of haar valkuilen. Talentem geeft altijd advies dat duidelijk en concreet is, zodat je er direct mee aan de slag kunt. Indien gewenst geeft de uitvoerend psycholoog mondeling verdere uitleg over de resultaten en het advies.

Waarom leiderschapsassessments Talentem

Geen ingewikkelde taal, geen gedoe, geen tierelantijnen, wel streven naar perfectie. Dat is Talentem! Wij zien het als onze taak om organisaties te helpen met het vinden en ontwikkelen van talent. Hierbij biedt Talentem een daadkrachtige aanpak.

Talentem vindt het belangrijk om een optimale klantbeleving te bieden. Al onze speerpunten zijn hierop gericht. Zo ook onze positieve benadering. Dit geldt zowel voor de organisatie als voor de kandidaat. We behandelen iedereen met respect en proberen kandidaten zoveel mogelijk op hun gemak te stellen tijdens de assessment dag. Het rapport geeft deze positieve benadering weer doordat wij ons richten op waar de mogelijkheden liggen en hoe ontwikkeling kan plaatsvinden.

Daarnaast zijn onze testen en de uitvoering daarvan gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De leiderschapsassessments van Talentem worden uitgevoerd door psychologen die zijn aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), waardoor hun vakbekwaamheid gewaarborgd wordt. Zo weet je zeker dat je op Talentem kan vertrouwen.

Assessment bureau Talentem

Wil je meer informatie over de leiderschapsassessments van Talentem, of heb je een andere vraag? Hieronder vind je onze contactgegevens. We beantwoorden je vragen graag!

Contact Assessment Center:
085 - 130 4676 
assessment@talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close