HR assessment Talentem

Assessment HR

Voor functies op het gebied van Human Resource Management wordt het HR assessment ingezet. Dit assessment test de vaardigheden en capaciteiten die een HRM specialist nodig heeft.

Of het nu gaat om een HR adviseur, HR manager, of HR director, assessment bureau Talentem helpt je graag.

Met het HR assessment wordt een breed overzicht verkregen van de verschillende capaciteiten van de kandidaat: de intellectuele capaciteiten, de persoonlijkheid, de motivatie en de communicatieve vaardigheden.

Daarnaast kijken we hoe goed de kandidaat bij de organisatie past. De match met de organisatie is van cruciaal belang voor het succes van de kandidaat in de functie.

Doel van het HR assessment

Het HR assessment van Talentem wordt ingezet bij zowel selectie en recruitment als bij vraagstukken op het gebied van ontwikkeling.

Het ontwikkelassessment geeft inzicht in de talenten en valkuilen van de kandidaat. De mogelijkheden voor groei en ontwikkeling worden uitgediept.

Het selectie assessment biedt zekerheid bij sollicitatie procedures. Door inzet van gevalideerde assessmentinstrumenten wordt een mismatch voorkomen.

Met het HR assessment worden de sterktes en zwaktes van de kandidaat in kaart gebracht. Zo kunnen medewerkers hun talenten doelbewust inzetten en aan hun ontwikkelmogelijkheden werken.

Waar meet het HR assessment

Het HR assessment wordt ingezet bij vraagstellingen en beslissingen over functies op het gebied van Human Resource Management. HRM professionals werken op operationeel, tactisch en strategisch niveau. HR assessment richt zich specifiek op de vaardigheden en capaciteiten die een HR professional hiervoor nodig heeft.

Bij het HR assessment geven we niet alleen een breed overzicht van de capaciteiten op het gebied van intelligentie, persoonlijkheid, integriteit, motivatie en communicatie. We testen ook specifiek op HR-gerichte vaardigheden. Zo kijken we bijvoorbeeld naar:

 • organisatorische vaardigheden; 
 • Empathie; 
 • pro-activiteit; 
 • assertiviteit; 
 • resultaatgerichtheid; 
 • denken in oplossingen en kansen.

HR assessment Talentem.

Maatwerk bij HR assessment

Iedere organisatie is uniek en iedere vraagstelling dus ook. Daarom is elk assessment van Talentem ook anders. Wij leveren maatwerk.

Welk assessment je ook kiest, we houden in zowel het onderzoek als in de rapportage rekening met jouw specifieke vragen en doelstellingen

HR assessment onderzoek en rapportage

Ons motto, ook bij de rapportage: Geen ingewikkelde taal, geen gedoe, geen tierelantijnen, wél streven naar perfectie. Dat is Talentem.

Omdat Talentem maatwerk levert, hangt het onderzoek en de rapportage van het HR assessment gedeeltelijk af van de doel- en vraagstelling.

Wel kunnen we je vast een idee geven van het HR assessment. Over het algemeen zal het assessment de volgende onderdelen bevatten:

 • een aanbeveling over de geschiktheid van de kandidaat (in het geval van een selectie assessment); 
 • inzicht in intelligentieniveau, competenties en motivatie; 
 • een uitgebreid beeld van zowel de talenten van de kandidaat als eventuele valkuilen, uitdagingen en risicofactoren; 
 • een advies over het ontwikkelpotentieel; 
 • een uitspraak over de match met functie en organisatie.

Waar in Nederland kan je assessments doen?

Assessment bureau Talentem

Wil je meer informatie over het HR assessment van Talentem, of heb je een andere vraag? Hieronder vind je onze contactgegevens. We beantwoorden je vragen graag!

Contact Assessment Center:
085 - 130 4676
assessment@talentem.nl  

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close