De beste kandidaten werven voor vacatures

Hoe werf je kandidaten voor een vacature?

Hoe werf je de beste kandidaten voor een vacature? Er zijn verschillende manieren om kandidaten te werven voor vacatures. Uit onderzoek* blijkt dat 58% van de werknemers meer vertrouwen heeft dat een vacature goed bij hen past als men de vacature zelf gekozen heeft. Dit pleit ervoor om kandidaten te werven via online personeelsadvertenties.

Vanwege de krappe arbeidsmarkt in diverse branches en beroepsgroepen is een personeelsadvertentie niet altijd het juiste wervingsmiddel om een kandidaat te vinden. Je kan dan (laten) searchen naar kandidaten in databases zoals bijvoorbeeld van LinkedIn. LinkedIn beschikt in Nederland over het grootste netwerk aan kandidaten.

Een heel goed middel om kandidaten te werven is via je eigen netwerk, zoals via de medewerkers van de organisatie waar je werkt of eigenaar van bent. Ook hebben recruitmentbureaus soms kandidaten beschikbaar via kandidaten-databases. In alle eerlijkheid geldt daarvoor: de kans dat een vacature ingevuld wordt met een kandidaat uit zo'n database is niet heel groot.

Tenslotte geldt zeker bij krapte op de arbeidsmarkt: val op, doe het anders! Laat bijvoorbeeld een vacature video maken. En let op je vacatureteksten: passen deze bij je doelgroep? Zijn de teksten Google-proof (d.w.z. kom je snel hoog ik Google met je vacature)? Zijn de teksten standaard, of heb je echt iets unieks te bieden en dat dus beschreven? En uiteraard kan je vacatures ook uitbesteden aan een professioneel recruitment bureau. 'Wij' bureaus hebben immers verstand van zaken omdat het ons dagelijks werk en specialisme is om de juiste kandidaten te werven voor vacatures....

*Het onderzoek is in 2018 uitgevoerd door FocusVision in opdracht van Indeed.

Het werven van kandidaten uitbesteden aan Talentem

Talentem zet bij het werven van kandidaten goed doordachte wervingscampagnes in. Wij vinden kandidaten via: 

 • via Linkedin Recruiter Professional
  (een systeem waarin recruitment bureaus kunnen searchen naar kandidaten)
 • via Job Slots in Linkedin
  (Job Slots zijn gekochte advertenties die gericht zijn op passieve kandidaten, kandidaten die niet actief op zoek zijn naar een andere baan)
 • de Talentem online vacature video waarin we de vacatures van onze opdrachtgevers promoten
 • een geavanceerd softwarepakket die ervoor zorgt dat de vacature van je organisatie snel hoog in Google staat
 • onze eigen kandidaten-database
 • social media
 • Online personeelsadvertenties via vacaturewebsites zoals Indeed.

Talentem is een kwalitatief recruitment bureau. Wij richten ons niet alleen op het werven van kandidaten, wij hebben ook een zeer sterke focus op gedegen selectie van de juiste kandidaat voor de vacature.

Kandidaten werven en selecteren voor vacatures? Recruitment bureau Talentem vult 97% van de vacatures in.

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close