Kan je gratis een assessment oefenen?

Kan je gratis een assessment oefenen?

Kan je gratis een assessment oefenen? Uiteraard kan dat: als je even googelt vind je hiervoor diverse mogelijkheden. Onderaan deze pagina geeft Talentem je de mogelijkheid om een gratis assessment voor managers en leidinggevenden te oefenen.

Let op: een gratis assessment test oefenen is niet te vergelijken met een compleet assessment. Een gratis assessment geeft een beperkt beeld over je persoonlijkheid, intelligentie en gedrag. Een professioneel assessmentbureau, zoals Talentem, beschikt over valide testmiddelen en is in staat om het juiste pakket samen te stellen voor een specifieke vraagstelling. Bij een assessmentbureau zorgen erkende psychologen voor de juiste interpretatie van de testresultaten.

Is het verstandig om een assessment te oefenen?

Voor de meeste onderdelen van een assessment is oefenen helemaal niet nodig en bovendien ook onverstandig. Als je bijvoorbeeld te vaak een persoonlijkheidstest oefent kan er een leereffect ontstaan. Door dit leereffect geven de testresultaten mogelijk een ander beeld van je persoonlijkheid. De bedoeling van een goed assessment is juist om zo objectief mogelijk een goed beeld te geven van je persoonlijkheid, talenten en mogelijkheden.

Dus, als je te vaak een assessmenttest oefent bestaat de mogelijkheid dat je het belang van anderen, maar vooral ook van jezelf schaadt.

Gratis assessment oefenen

Wil je oefenen met een gratis assessment / capaciteitentest voor managers? Klik op deze link en volg de instructies.

Let op: deze test dient als voorbeeld en oefening. De opdrachten die je tijdens een assessment bij Talentem krijgt, wijken af van dit voorbeeld.

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close