Finance assessment Talentem

Assessment finance

Voor functies op het gebied van finance biedt Talentem het finance assessment. Dit assessment test de vaardigheden, integriteit en capaciteiten die een financieel specialist nodig heeft.

Heb je een vraagstuk met betrekking tot functies als bijvoorbeeld financieel manager, controller of financieel directeur? Bij assessment bureau Talentem ben je op het juiste adres.

Het finance assessment geeft een breed beeld van de verschillende capaciteiten van de kandidaat: de intellectuele capaciteiten, de persoonlijkheid, de integriteit, de motivatie en de communicatieve vaardigheden.

De match met de organisatie is van cruciaal belang voor het succes van de kandidaat in de finance functie. Daarom kijken we ook hoe goed de kandidaat bij de organisatie past.

Waar kijkt het finance assessment naar

Het finance assessment van Talentem wordt ingezet bij vraagstellingen en beslissingen over finance functies. Bij het finance assessment geven we niet alleen een breed overzicht van de capaciteiten op het gebied van intelligentie, persoonlijkheid, motivatie en communicatie. Controllers en andere financieel specialisten hebben een specifieke skillset nodig. Deze vaardigheden en competenties staan centraal in het assessment.

Voorbeelden van zulke finance-specifieke competenties zijn: 

 • analytische vaardigheden; 
 • organisatorische vaardigheden; 
 • pro-activiteit; 
 • flexibiliteit; 
 • resultaatgerichtheid; 
 • communicatieve vaardigheden in zowel spreken als schrijven.

Uiteraard wil je, zeker voor een financial, weten of hij of zij integer is. Hoe eerlijk en betrouwbaar is de nieuwe financial die je wilt aannemen eigenlijk? Is hij of zij integer en oprecht? Deze eventuele donkere kant van de persoonlijkheid van een kandidaat wordt meestal niet zichtbaar tijdens een sollicitatiegesprek. Deze eventuele donkere kant van een kandidaat leggen we wél bloot met het integriteit assessment van Talentem.

Het integriteit assessment maakt standaard deel uit van het uitgebreid- en exclusief assessment van Talentem.

Doel van het finance assessment

Voor zowel selectie en recruitment als ontwikkelvraagstukken kan het finance assessment van Talentem ingezet worden. Misschien zoek je de beste kandidaat voor je controller vacature, of wil je weten hoe je finance director zich verder kan ontwikkelen. Misschien wil je financieel manager graag weten wat de volgende stappen in zijn of haar carrière zouden kunnen zijn. Voor al deze vragen en meer kan het finance assessment van Talentem uitkomst bieden.

Het selectie assessment biedt zekerheid bij sollicitatie procedures. Door inzet van gevalideerde assessmentinstrumenten wordt een mismatch tussen kandidaat en functie voorkomen.

Het ontwikkelassessment geeft inzicht in de talenten en valkuilen van de kandidaat. De mogelijkheden voor groei en ontwikkeling worden achterhaald.

Het finance assessment brengt de competenties en valkuilen van de kandidaat in kaart. Dit geeft je medewerkers de mogelijkheid om hun talenten doelgericht in te zetten en geeft hen richting bij het werken aan hun ontwikkelgebieden.

Finance assessment Talentem
Assessment voor financieel professionals

Maatwerk bij finance assessment

Iedere organisatie is uniek en iedere assessment vraagstelling dus ook. Daarom is elk assessment van Talentem eveneens anders. Wij leveren maatwerk.

Zowel in het onderzoek als de rapportage houden we rekening met de specifieke vraagstellingen en doelen van de opdrachtgever, welke assessment je ook kiest.

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

De assessments van Talentem worden geïnterpreteerd en uitgevoerd door onafhankelijke psychologen, die zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Talentem biedt ook de mogelijkheid van thuis assessments, zodat de kandidaat een assessment vanuit huis kan doen.

Finance assessment onderzoek en rapportage

Ons motto, bij het onderzoek én de rapportage: Geen ingewikkelde taal, geen gedoe, geen tierelantijnen, wél streven naar perfectie. Dat is Talentem.

Talentem levert maatwerk. Daarom hangt het onderzoek en de rapportage van het finance assessment gedeeltelijk af van jouw specifieke doel- en vraagstelling.

Wel kunnen we je vast een idee geven van hoe het finance assessment eruit ziet. Over het algemeen komen de volgende onderdelen aan bod: 

 • een advies over de geschiktheid van de kandidaat (in het geval van een selectie assessment); 
 • inzicht in intelligentieniveau, competenties, integriteit en motivatie; 
 • een uitgebreid beeld van zowel de talenten van de kandidaat als eventuele valkuilen, uitdagingen en risicofactoren; 
 • een aanbeveling over het ontwikkelpotentieel; 
 • een uitspraak over de match met functie en organisatie.

Waar in Nederland kan je assessments doen?

Assessment bureau Talentem

Wil je meer informatie over het finance assessment van Talentem, of heb je een andere vraag? Hieronder vind je onze contactgegevens. We beantwoorden je vragen graag!

Contact Assessment Center:
085 - 130 4676
assessment@talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close