Onze plannen tijdens en na corona: anderen (gratis) helpen!

Marcel Tillema

Hoop en liefde

19 maart 2020

Beste relatie,

Sommigen onder jullie ken ik al lang, sommigen wat korter. De meesten van jullie weten: ik ben vrijwel altijd positief en denk in oplossingen.

In de huidige crisissituatie weten we één ding is zeker: dat we niet zeker weten hoe deze coronacrisis zal aflopen. Dus, positief zijn en in oplossingen denken lijkt bijna onmogelijk.

Eerst en vooral; velen zullen door het coronavirus ziek worden en zelfs sterven. Dat is vreselijk!

Daarnaast zullen door de coronacrisis (ondernemers)dromen uiteenvallen. Zeker als je een commercieel bedrijf runt is het maar de vraag of en hoe je het redt.

Ook voor Talentem geldt; onze omzet is inmiddels vrijwel teruggevallen naar € 0,- en dat houden we, zonder steun, niet langer dan een halfjaar vol. Is dat erg? Ja en nee!

Ja, omdat mijn persoonlijke droom om écht iets te veranderen in de markt en om écht iets nieuws neer te zetten en om van Talentem een succes te maken mogelijk ineens uiteenvalt. Nee, omdat maar weer eens duidelijk wordt dat een goede gezondheid vele malen belangrijker is dan welk ander persoonlijk succes dan ook.

Ben ik ineens een moraalridder? Zeker niet, maar wel een realist.

Ik denk dat we onze economie in deze extreme coronavirus-crisissituatie alleen kunnen redden door solidariteit, samenwerking en door commercieel gewin - en regels en procedures (voorlopig even) los te laten.

Wij bij Talentem willen niet bij de pakken neer gaan zitten en ons voorlopig, in ieder geval waar mogelijk, nuttig maken voor de maatschappij. Daarnaast ben ik bezig met een overlevingsplan voor Talentem. Onze plannen en de daarbij behorende strategie leiden daarom voorlopig tot de volgende twee hoofdoelen:

  1. Maatschappelijk belang: omdat we voorlopig toch tijd over zullen hebben gaan we, als er behoefte aan is, de zorgsector gratis helpen bij de coördinatie en het invullen van vacatures om te zorgen voor de broodnodige ‘handen aan het bed’.
  2. Commercieel belang: bij behoefte aan onze dienstverlening bepalen (potentiële) klanten voorlopig zelf - in billijkheid, redelijkheid en overleg - het tarief voor onze dienstverlening.

Met punt 1 beginnen we uiterlijk volgende week. Punt 2 is van toepassing als jij als (potentiële) klant hieraan toe bent.

Het idee van dit alles: mijn visie is dat we ‘onze’ economie en onze bedrijven en organisaties alleen maar kunnen redden met steun van de overheid én als we samenwerken, solidair zijn, elkaar iets gunnen en open en eerlijk naar elkaar zijn.

Ofwel, met hoop en liefde en in mijn geval ook met geloof komen we er samen weer sterker uit!

Beschikbaar als verpleegkundige of voor een andere zorgfunctie? En wil je ziekenhuizen en andere zorgorganisaties helpen i.v.m. het coronavirus? Schrijf je hier in

Hartelijke groet,

Marcel Tillema
Directeur

marceltillema@talentem.nl085 -130 4676 0652696216


Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close