Salarisadvies Talentem aanname nieuwe medewerkers

Categorieën: Nieuws

Salarisadvies Talentem: doe niet te gek!

Bij Talentem krijgen we vaak de vraag over wat een passend salaris is voor een nieuw aan te nemen werknemer. Ook sollicitanten stellen vaak de vraag wat ze waard zijn voor de arbeidsmarkt.

Zeker nu we te maken hebben met een zeer krappe arbeidsmarkt is het verleidelijk om als werkgever ‘de portemonnee te trekken’ en hogere salarissen te bieden. En als werknemer lijkt het nu het moment om je salaris een boost te geven.

Toch is het niet verstandig, om maar aan personeel te komen, om al te hoge salarissen te bieden. Te laag is trouwens ook niet handig. En het is maar de vraag of werknemers er goed aan doen om een al te hoog salaris te vragen.

De gevolgen van te hoge salarissen zijn op de langere termijn niet gunstig, zowel voor werkgevers als voor werknemers. Voor werkgevers is het niet gunstig, omdat te hoge loonkosten een negatief effect kunnen hebben op bijvoorbeeld je concurrentiepositie. En werknemers kunnen zich op de langere termijn uit de markt prijzen met een te hoog salaris: een meer dan marktconform salaris is fijn voor de korte termijn, op de langere termijn ben je te duur voor werkgevers, krijg je daardoor mogelijk sneller ontslag en ben je voor toekomstige werkgevers te duur en heb je je uit de markt geprijsd.

Ons basis salarisadvies is simpel: doe niet te gek!

Een salaris moet passend zijn en ‘goed voelen’ voor zowel een werkgever als een werknemer. We maken hierbij vaak de vergelijking met een stoel. Als een stoel (salaris) goed zit, klaag je niet. Zit je niet lekker in de stoel (wringt het salaris), dan begin je te klagen.

Werkgevers doen er goed aan ook, of misschien wel juist, in tijden van een krappe arbeidsmarkt marktconforme salarissen te bieden en niet te overbieden. Werknemers doen er goed aan om niet te overvragen.

Tot slot; de hoogte bepalen van een salaris is altijd doorweekt met emoties: wat de één te veel vindt, vindt de ander te weinig. Er zijn allerlei mogelijkheden om deze emoties eruit te halen, door een en ander te objectiveren. Zo biedt Talentem een eenvoudig functiewaarderingsysteem. Mocht je als werkgever hierover meer willen weten dan horen wij het graag.

Wil je reageren op dit artikel? Reageer dan hieronder.

Hartelijke groet,

Marcel Tillema
Directeur Talentem


Zie ook

Reageer

Marcel Tillema
Auteur
Marcel Tillema
Publicatie datum
11-6-2019 20:29
Deel dit artikel
Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close