Bedrijfsopvolging advies

Ondernemer: wat als je morgen tegen een boom rijdt?

Als (relatief jonge) ondernemer en eigenaar van een familiebedrijf ben je misschien nog niet bezig met wie wanneer je bedrijf gaat overnemen, maar wat als je morgen tegen een boom rijdt?

Bedrijfsopvolging speelt op korte en lange termijn; Begin op tijd!!

Bedrijfsopvolging advies

Bedrijfsopvolging: de korte termijn

  • Onverwachts komen te overlijden
  • Arbeidsongeschikt worden

Bedrijfsopvolging: de lange termijn

  • Denk je na over gefaseerd afscheid nemen? 
  • Een andere rol in het bedrijf? 
  • De kinderen als opvolger in het bedrijf?

Het advies is om dan een plan te maken dat als resultaat een concreet en gedragen familieconvenant oplevert, waarin dilemma’s zijn besproken en bewuste keuzes zijn gemaakt.

Onderdeel van dit plan kan het afnemen van bedrijfsopvolging assessments voor de kinderen zijn, waardoor talenten en potentieel inzichtelijk zijn.

Bedrijfsopvolging advies

Ben je als eigenaar van een bedrijf benieuwd welke emotionele, bedrijfsmatige en fiscale hobbels er te nemen zijn?

Hennie Ponsteen (Compass220), Frank Markerink (fier&frank) en Marcel Tillema (Talentem) werken regelmatig met elkaar samen om ondernemers te helpen bij bedrijfsovername vraagstukken. 

Hennie en Frank zijn onafhankelijke ervaringsdeskundigen en experts als het gaat om bedrijfsopvolging. Zij hebben al meer dan twintig familiebedrijven begeleid in dit proces. Ze weten vanuit eigen ervaring als ondernemer hoe bedrijfsopvolging voelt en starten vanuit de zachte kant om vervolgens de harde kant (fiscaal, governance, etc.) in te vullen en gaan graag in gesprek. Marcel kan informatie geven over bedrijfsopvolging assessments.

Contactgegevens:

V.l.n.r. Hennie Ponsteen, Frank Markerink, Marcel Tillema
V.l.n.r. Hennie Ponsteen, Frank Markerink, Marcel Tillema

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close