Assessment Zoetermeer – Talentem

Assessment Zoetermeer

Ben je op zoek naar een betrouwbaar assessmentbureau dat in Zoetermeer actief is? Welkom bij Talentem! Wij helpen jouw organisatie graag bij het ontwikkelen en benutten van de talenten van je werknemers. Onze assessments bieden een helder beeld van de sterke punten en ontwikkelpunten van de kandidaten. We werken uitsluitend met vakbekwame psychologen die zijn aangesloten bij het NIP waardoor we een eerlijk en transparant advies kunnen geven over de match tussen kandidaat, functie en organisatie.

Soorten assessments in Zoetermeer

Wij bieden verschillende soorten assessments aan, afhankelijk van jouw specifieke vraagstelling. In Zoetermeer zijn onze meest gebruikte assessments:

Selectieassessment

Het selectieassessment wordt voornamelijk ingezet wanneer organisaties een vacature willen vervullen. Het assessment biedt inzicht in de sterke punten en ontwikkelpunten van de kandidaten, waardoor de uitvoerend psycholoog een advies kan geven over welke kandidaat het beste bij de functie en de organisatie past.

Ontwikkelassessment

Als er een ontwikkelvraagstuk ligt bij jouw organisatie in Zoetermeer, biedt ons ontwikkelassessment uitkomst. Dit assessment geeft een uitgebreid overzicht van de talenten, valkuilen en ontwikkelpotentieel van de kandidaat. In de rapportage geven onze psychologen advies over hoe de ontwikkeling bij deze persoon het beste kan plaatsvinden.

Loopbaanassessment

Het loopbaanassessment kan worden ingezet wanneer er vragen zijn over de carrièremogelijkheden van de kandidaat. Met behulp van het assessment brengen wij de talenten en ontwikkelpunten van de kandidaat in kaart en adviseren we over de volgende stap.

Maatwerk bij assessments

Bij Talentem begrijpen we dat iedere organisatie uniek is, net als iedere kandidaat en iedere vraagstelling. Daarom bieden wij bij alle assessments maatwerk. Onze psychologen in Zoetermeer nemen de tijd om de vraag samen met de opdrachtgever uit te diepen, zodat zij direct een duidelijk beeld hebben van de specifieke vraag. Het assessment wordt hierop afgestemd.

Hoe verloopt een assessment?

Voorafgaand aan ieder assessment in Zoetermeer, bereiden we ons optimaal voor middels een contextbepaling. Hierbij kijken we samen met de opdrachtgever de vraag- en doelstelling, die we uitdiepen door middel van een gestructureerd interview. Door deze aanpak krijgt de uitvoerend psycholoog het doel zo duidelijk mogelijk voor ogen en kan deze het te volgen assessment-pad uitstippelen.

Valide testinstrumenten

Tijdens het assessment maken wij gebruik van een reeks valide en betrouwbare testinstrumenten om een objectief beeld te krijgen van de persoonlijkheidseigenschappen en competenties van de kandidaat. Een deel van deze tests wordt al thuis uitgevoerd, terwijl de rest op de dag van het assessment in Zoetermeer plaatsvindt.

De assessmentdag

Tijdens de assessment-testdag bij Talentem in Zoetermeer heet de psycholoog de kandidaat van harte welkom en zorgt voor een ontspannen sfeer. Vervolgens krijgt de kandidaat een heldere uitleg over de verschillende stappen van de testdag. Wat deze stappen precies zijn, is afhankelijk van de bevindingen uit de contextbepaling. In ieder geval zal de kandidaat een aantal capaciteitentesten invullen, wat ongeveer 2,5 uur in beslag neemt. Hierna volgt een diepte-interview met de psycholoog, waarbij de testresultaten worden besproken en verder worden uitgediept. Dit interview duurt gemiddeld 1,5 uur.

Duidelijk en bruikbaar advies

Na afname van het assessment in Zoetermeer stellen wij een uitgebreide schriftelijke rapportage op van de resultaten van het assessment. Hierin geven we een duidelijk, bruikbaar advies met betrekking tot de vraagstelling. Indien gewenst geven we een mondelinge terugkoppeling of toelichting op de rapportage.

Waarom kiezen voor Talentem?

Wie een assessment in Zoetermeer wil laten afnemen of ondergaan, kan bij Talentem rekenen op een persoonlijke benadering en een positieve ervaring. Wij geloven dat het vinden en ontwikkelen van talenten vooral draait om de mogelijkheden en kansen van de kandidaat. Daarom stellen wij ons bij de assessmentdag en in de rapportage vooral op als een constructieve partner. Wij helpen bij het identificeren van sterke punten en ontwikkelpunten, en geven concrete aanbevelingen om deze te versterken. Ons doel is om samen met de opdrachtgever te zorgen voor een succesvolle match tussen kandidaat, functie en organisatie.

Streven naar perfectie. Dat is Talentem!

Assessment Zoetermeer

Talentem assessmentbureau Zoetermeer
Louis Braillelaan 80 Zoetermeer
085 - 130 4676
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 18.00 uur)
info@talentem.nl

ASSESSMENT CENTER TALENTEM

 


 

Ontwikkel assessment | Selectie assessmentLoopbaan assessmentAlle soorten assessments

Over het Assessment Center van Talentem

Veelgestelde vragen over assessments

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close