Persoonlijkheidstesten van assessments doen kandidaten thuis

Welke testen van assessments doen kandidaten thuis?

Welke testen van assessments kunnen kandidaten thuis doen? Voorafgaand aan het bezoek bij Talentem kunnen kandidaten thuis (of elders) alvast een aantal persoonlijkheidstesten invullen. Het invullen van deze testen duurt gemiddeld 1½ tot 2 uur (afhankelijk van zijn / haar eigen snelheid).

Persoonlijkheidsonderzoek

Voor het persoonlijkheidsonderzoek wordt één van de meest uitgebreide persoonlijkheidstests gebruikt.

Na heranalyse van de oorspronkelijke data is overtuigend bewijs geleverd dat het persoonlijkheidsdomein niet uit vijf maar uit zes basale dimensies bestaat. Uit verschillende studies blijkt dat met dit onderzoek betere voorspellingen kunnen worden gedaan over belangrijke onderdelen zoals studie- en werkprestaties, contraproductief gedrag en moreel handelen. 

Persoonlijkheidstest Talentem assessments

De zes persoonlijkheidsdimensies zijn:

  • Eerlijkheid & Nederigheid
  • Emotionaliteit 
  • Extraversie 
  • Verdraagzaamheid 
  • Consciëntieusheid 
  • Openheid voor ervaringen

Motivatieonderzoek

Het motivatieonderzoek richt zich op de intrinsieke gemotiveerdheid van de kandidaat en welke invloed stress in positieve en negatieve zin kan hebben in de werksituatie. Bij dit onderzoek richten we ons op drie persoonlijkheidskenmerken die grotendeels bepalend zijn voor de productiviteit en de houding ten opzichte van werk.

Gedragskenmerkenonderzoek

Het gedragskenmerkenonderzoek stelt bij de kandidaat psychologische kenmerken en gedragskenmerken vast en de daaraan verbonden potentiële risico’s, voor zowel de persoon als voor zijn / haar professionele omgeving.

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close