Assessmentrapportages beveiligd verstuurd

Assessmentrapporten beveiligd verstuurd

Aan het verzenden van informatie via e-mail zitten uiteraard risico’s.

Om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot persoonsgegevens van kandidaten, versturen wij assessmentrapporten beveiligd.

Kandidaten en opdrachtgevers ontvangen, behalve een email, ook een verificatiecode per sms om rapporten te kunnen openen en/of te kunnen downloaden.

Assessmentrapporten beveiligd verstuurd door assessmentbureau Talentem

AVG en assessments

Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG geeft aan dat een persoonsgegeven alle informatie is over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Overheden, bedrijfsleven en verenigingen moeten voldoen aan de AVG. 

Talentem neemt assessments af en verstuurt rapporten met vertrouwelijke inhoud. Wij gaan uiteraard zorgvuldig om met persoonsgegevens van kandidaten, opdrachtgevers en andere stakeholders. Onze systemen en processen zijn beveiligd en erop ingericht om persoonsgegevens te beschermen.

Welke persoonsgegevens staan in een assessmentrapport

De basis van een gedegen assessment is het in kaart brengen van iemands intellectuele capaciteiten en persoonlijkheid, door inzet van valide en wetenschappelijk onderbouwde meetinstrumenten. Binnen de context van de vraagstelling kan Talentem door inzet van valide en wetenschappelijk onderbouwde meetinstrumenten het (werk-)gedrag van kandidaten voorspellen.

In een assessmentrapport van Talentem staan kort samengevat de volgende persoonsgegevens van kandidaten:

  • voor- en achternaam;
  • resultaten intelligentieonderzoek;
  • resultaten persoonlijkheidsonderzoek;
  • resultaten motivatieonderzoek;
  • resultaten gedragskenmerkenonderzoek;
  • talenten;
  • ontwikkelpotentieel;
  • al dan niet geschiktheid voor een bepaalde functie;
  • advies;
  • alle testresultaten van het psychologisch onderzoek.

Evidence based

Bij een assessment is het zeer belangrijk dat er valide assessmenttesten ingezet worden en deze testen door een psycholoog geïnterpreteerd worden.

Er zijn namelijk nogal wat meetinstrumenten die niet of minder valide zijn. Ook komt het voor dat er testen worden ingezet die niet passen bij de context, vraag en/of het doel van het assessment.

Talentem zet bij assessments testen in die kwalitatief hoogwaardig en valide zijn. Daarnaast werken wij evidence based.

Evidence based wil zeggen: het uitvoeren van een handeling door een psycholoog op zo'n wijze dat de uitvoering is gebaseerd op wetenschappelijk psychologisch test- en bewijsmateriaal, in combinatie met de voorkeuren, wensen en verwachtingen van de opdrachtgever.

Arbeids- en Organisatiepsycholoog NIP

Psychologie bestudeert gedrag, gedachten en emoties van de mens. Een psycholoog onderzoekt en verklaart met verschillende methoden, technieken en benaderingswijzen het menselijk functioneren.

Het NIP bewaakt en borgt de kwaliteit van de beroepsuitoefening van de psycholoog. Hiervoor zijn verscheidene kwaliteitsinstrumenten ontwikkeld, zoals de NIP Registratie regelingen met kwaliteitscriteria waaraan alle ingeschreven psychologen moeten voldoen.

Het NIP helpt en adviseert de psycholoog in het vinden van de juiste middelen op alle gebieden waar psychologen actief zijn.

De Arbeids- en Organisatiepsychologen van Talentem zijn NIP geregistreerd of werken onder auspiciën van een NIP psycholoog en bieden een positieve benadering bij het uitvoeren van assessments.

Talentem Assessment Center

Contact assessment bureau Talentem:
085 - 130 4676
assessment@talentem.nl

Assessmentbureaus locaties Nederland

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close