Assessments voor ambtenaren bij provincie

Assessmentbureau voor de overheid

Ben je op zoek naar een assessmentbureau voor de overheid met kantoren in heel Nederland? Dan ben je bij Talentem op het juiste adres.

Ambtenaren assessment provincie

Provincies hebben specifieke bevoegdheden en taken. Dat vraagt om de daarbij behorende kennis, competenties en vaardigheden. Talentem helpt vanuit onze kennis van en ervaring met diverse provincies en overheden bij het ontdekken van deze talenten. Dit doen we door inzet van een assessment dat past bij ambtenaren die (gaan) werken bij een provincie.

De meest voorkomende assessments bij een provincie

De meest voorkomende assessments bij een provincie zijn het:

Evidence based assessment

Talentem werkt evidence based. Evidence based wil zeggen: het uitvoeren van een handeling door een psycholoog op zo'n wijze dat de uitvoering is gebaseerd op wetenschappelijk psychologisch test- en bewijsmateriaal, in combinatie met de voorkeuren, wensen en verwachtingen van de opdrachtgever.

Positief assessment

We kiezen bij het Assessment Center van Talentem voor een positieve benadering bij het uitvoeren en de rapportage van het assessment.

Als wij een assessment afnemen zal de conclusie van Talentem waarschijnlijk niet anders zijn dan bij een ander assessmentbureau. Toch benaderen wij een kandidaat en een assessment anders en dat heeft met onze visie te maken:

Bij Talentem werken we graag met mensen die hun talenten willen benutten en ontwikkelen. Iedereen beschikt over talenten, welke talenten dit zijn en in hoeverre iemand zich al ontwikkeld heeft verschilt van persoon tot persoon. Het is vooral van belang om met elkaar te ontdekken waar de mogelijkheden wél liggen.

Thuis assessments, assessment vanuit huis.Talentem biedt ook de mogelijkheid van thuis assessments, zodat de kandidaat een assessment vanuit huis kan doen.

Maatwerk bij assessments voor provincies

Assessment bureau Talentem biedt maatwerk bij assessments voor provincies. Wij kijken voor ons assessment specifiek naar jouw vraagstelling voor jouw organisatie. Een goede vraagstelling is de basis en essentieel voor een goed gebruik van het psychologisch onderzoek. Het vergroot de bruikbaarheid van het onderzoek en de psycholoog krijgt zicht op het gebruik van de resultaten van zijn onderzoek. Per assessment besteden we de nodige tijd en aandacht aan de vraagstelling.

Bij een aanstaand assessment neemt de uitvoerend psycholoog van assessmentbureau Talentem zelf contact op met onze opdrachtgever om door middel van een gestructureerd interview de context van de vraagstelling te inventariseren en vast te stellen.

Zo krijgt de psycholoog, zonder tussenkomst van een derde en dus ‘zonder ruis op de lijn’, een goed beeld van de vraagstelling.

Op deze wijze leveren we ook een advies die afgestemd is op jouw specifieke situatie voor de kandidaat en voor de provincie.

Assessment bureau Talentem

Contact Assessment Center:
085 - 130 4676
assessment@talentem.nl

Waar in Nederland kun je een ambtenaren assessment doen?
Overheid Assessment Talentem. 
www.talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close