Potentieel beoordeling assessment Talentem

Assessment bij loopbaankeuzes

De potentieel beoordeling bij Talentem, ook wel ontwikkel assessment of development center genoemd, geeft een objectief en breed beeld bij vraag- en doelstellingen op het gebied van loopbaankeuzes. Dit assessment geeft inzicht in de sterktes en zwaktes, de potentie voor groei, en de ontwikkelmogelijkheden.

Kandidaten die een potentieel beoordeling bij Talentem laten afnemen, werken vaak al bij het bedrijf. Uiteraard wordt bij een potentieel beoordeling, net als bij alle andere soorten assessments van Talentem, rekening gehouden met de specifieke vragen van de opdrachtgever. We leveren bij Talentem immers maatwerk.

Het doel van een potentieel beoordeling

Het belangrijkste doel van een potentieel beoordeling is het inschatten van de potentie van een kandidaat, en het geven van advies voor zijn/haar ontwikkeling. Na een uitgebreid onderzoek naar de talenten en ontwikkelmogelijkheden van de kandidaat, geven wij een concreet advies dat zowel voor de kandidaat als voor de opdrachtgever duidelijkheid schept. Zo kan met behulp van het overzicht in de rapportage een ontwikkelingsprogramma opgesteld worden, om de vaardigheden en competenties van een kandidaat doelgericht te ontwikkelen.

Wat wordt er met een potentieel beoordeling onderzocht

Het belangrijkste doel van een potentieel beoordeling is het inschatten van de potentie van een kandidaat, en het geven van advies voor zijn/haar ontwikkeling.

Na een uitgebreid onderzoek naar de talenten en ontwikkelmogelijkheden van de kandidaat, geven wij een concreet advies dat zowel voor de kandidaat als voor de opdrachtgever duidelijkheid schept. Zo kan met behulp van het overzicht in de rapportage een ontwikkelingsprogramma opgesteld worden, om de vaardigheden en competenties van een kandidaat doelgericht te ontwikkelen.

Assessment bureau Talentem locaties in Nederland

Assessment bureau Talentem maakt gebruik van kantoren in: Zwolle, Groningen, Arnhem, Almere, Utrecht, Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn, 's-Hertogenbosch, Breda, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Nijmegen en Rotterdam.

De assessments van Talentem worden geïnterpreteerd en uitgevoerd door onafhankelijke psychologen, die zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Wanneer is een potentieel beoordeling nuttig

Er zijn verschillende redenen om een potentieel beoordeling aan te vragen. Voorbeelden hiervan zijn: 

 • De kandidaat wil graag binnen het bedrijf doorgroeien; 
 • De kandidaat en/of organisatie wil graag bevestiging voordat er een ontwikkeltraject wordt ingezet; 
 • De kandidaat heeft zicht op een (eerste of zwaardere) leidinggevende positie; 
 • De kandidaat weet niet meer goed welke toekomstige carrièremogelijkheden er zijn; 
 • Het bedrijf wil graag weten of medewerkers meer kunnen dan zij nu doen; 
 • De kandidaat heeft een objectieve beoordeling nodig over ofwel de horizontale of verticale carrièremogelijkheden; 
 • Er vindt een reorganisatie plaats, waarbij het bedrijf moet weten welke medewerkers welke potentiëlen hebben; 
 • De kandidaat ervaart stress of ontevredenheid in de huidige functie.

Potentieel beoordeling onderzoek en rapportage

Een potentieel beoordeling zal de kandidaat en de opdrachtgever helpen de juiste beslissingen te nemen. We sluiten een mismatch tussen kandidaat en functie zoveel mogelijk uit en verlagen zo het risico op disfunctioneren.

Het onderzoek en de rapportage van een potentieel beoordeling hangt uiteraard sterk samen met de vraagstellingen van kandidaat en opdrachtgever. Vaak bevat het uiteindelijke rapport de volgende onderdelen: 

 • Een advies over de geschiktheid; 
 • De match tussen kandidaat en functie; 
 • Een overzicht van de intelligentie, competenties, drijfveren, Integriteit en motivatie, en de talenten; 
 • Een inzicht in eventuele valkuilen, risicofactoren en uitdagingen; 
 • Een advies met betrekking tot het ontwikkelpotentieel.

Assessment bureau Talentem

Contact Assessment Center: 
085 - 130 4676
assessment@talentem.nl

Waar in Nederland kan je potentieel beoordeling assessments doen?
Potentieel beoordeling assessment Talentem.
www.talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close