Assessment Hilversum – Talentem

Assessment Hilversum

Bij Talentem hebben we de tools en expertise om je te helpen bij belangrijke beslissingen in selectie- en ontwikkeltrajecten. Onze assessments in Hilversum geven inzicht in de persoonlijkheid, intelligentie en ambities van de kandidaat. Onze psychologen (NIP geregistreerd) analyseren de tests en geven je advies over de te nemen stappen. Plan vandaag nog een assessment in Hilversum en krijg inzicht dat voor je werkt.

Wat is een assessment?

Een assessment is een serie psychologische tests die worden gebruikt om inzicht te krijgen in de persoonlijkheid, intelligentie en ambities van de kandidaat. Bij Talentem worden assessments in Hilversum aangevraagd door verschillende belanghebbenden. Denk hierbij aan werkgevers, die doorgroeikansen voor hun werknemers onderzoeken. Detacheringsbureaus, die een uitgebreid profiel opbouwen van hun professionals om ze met de juiste bedrijven te kunnen matchen. Ook de beroepsbevolking zelf vraagt assessments in Hilversum of omgeving aan, als hulpmiddel bij het uitstippelen van het opleidings- en carrièrepad.

Soorten assessments in Hilversum

Bij Talentem stellen we assessments altijd op maat samen. Ieder vraagstuk en iedere situatie vraagt een specifieke aanpak. Voor het overzicht spreken we toch van soorten assessments. In Hilversum zijn de volgende drie soorten assessments het populairst:

Selectie-assessment

Bij het selecteren van de juiste kandidaat wil je meer handvatten dan alleen een cv, motivatiebrief en sollicitatiegesprekken. Met een selectie-assessment brengen we vaardigheden, ambities, sterktes en valkuilen in beeld. Ook testen we de oprechtheid en betrouwbaarheid van de kandidaat.

Ontwikkelassessment

Geeft een medewerker aan te willen doorgroeien? Heb je het idee dat sommige medewerkers meer in hun mars hebben? Plan een ontwikkelassessment in Hilversum. We brengen in kaart wat de ambities, capaciteiten, werkhouding, leiderschapsstijl en zwakke punten van de kandidaat zijn. Zo weet je hoe diegene wil en kan doorgroeien en haal je het maximale uit je team.

Loopbaanassessment

Een loopbaanassessment in Hilversum helpt richting te bepalen in de carrière, bijvoorbeeld voor een nieuwe baan en in coachingstrajecten. We geven een objectief beeld van de sterke kanten en valkuilen van de kandidaat.

Assessment in Hilversum of op een andere locatie

Talentem helpt klanten in heel Nederland met assessment, recruitment, interim HR en interim finance. Dat doen we vanuit meer dan 20 assessmentbureaus en locaties verspreid door heel Nederland. 

Hoe verloopt een assessment?

De eerste stap van het assessment in Nederland is de aanvraag. Ons secretariaat draagt zorg voor het plannen van onze assessments, het plannen van de contextbepaling en voor het uitnodigen van de kandidaten. Zij zijn bereikbaar via 085 -130 46 76 en info@talentem.nl.

Contextbepaling

Om het juiste assessment in Hilversum samen te stellen, stellen we vast wat de precieze vraag van de opdrachtgever is. Tijdens de contextbepaling houdt de psycholoog een gestructureerd interview met de opdrachtgever en betrokkenen. Zo brengt deze de vraagstelling op een objectieve manier in kaart.

Valide meetinstrumenten

Het assessment bestaat uit een reeks valide en betrouwbare testinstrumenten. Voor het assessment in Hilversum vult de kandidaat thuis een persoonlijkheidstest in. Op locatie neemt de psycholoog de capaciteitentest af. We meten de persoonlijkheid en het intelligentieniveau van de kandidaat.

Objectief diepte-interview

Vervolgens volgt er diepte-interview op het assessment in Hilversum. Dit is een zo objectief mogelijke ‘meting’ om de persoonlijkheidskenmerken en motivatie van de kandidaat verder uit te diepen.

Nabespreking en advies op maat

Na het assessment en het diepte-interview stelt de psycholoog een duidelijk en leesbaar rapport samen, voorzien van advies op maat. Nadat de opdrachtgever het rapport ontvangt, kan deze een nabespreking inplannen met de psycholoog van Talentem.

Wat biedt Talentem?

Talentem is een assessmentbureau met 20 jaar ervaring. We nemen assessments af in Hilversum en op andere locaties door heel Nederland. We gaan altijd zo objectief mogelijk te werk. Dat doen we in samenwerking met onafhankelijke, erkende psychologen. Zij zijn allen aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). We ontwikkelen onze eigen tests. Deze valide meetinstrumenten gebruiken we in onze assessments. We communiceren duidelijk, no-nonsense is ons sleutelwoord. 

Plan je assessment in Hilversum

Zie je de toegevoegde waarde van een assessment om jouw vraagstukken op te lossen? Maak een afspraak bij ons Assessment Center. Na de contextbepaling prikken we de datum en tijd voor het assessment in Hilversum. Neem voor vragen gerust contact met ons op via de contactgegevens hieronder. Krijg ook inzicht dat voor je werkt; plan je assessment in Hilversum bij Talentem.

Assessment Hilversum

Talentem assessmentbureau Hilversum
Olympia 2 Hilversum
085 - 130 4676
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.30 uur)
info@talentem.nl  

ASSESSMENT CENTER TALENTEM


Ontwikkel assessment  | Selectie assessmentLoopbaan assessmentAlle soorten assessments

Over het Assessment Center van Talentem

Veelgestelde vragen over assessments

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close