Assessment Expats

Expats assessments Engelstalig in Nederland

English version

In Nederland is de arbeidsmarkt al jaren krap. Het is lastig om personeel te vinden dat zowel de juiste kennis en kwalificaties heeft als goed bij de functie en de organisatie past.

Steeds vaker zoeken bedrijven hun personeel, vooral in hogere managementfuncties, daarom in het buitenland. Maar om zulke hoogopgeleide kennismigranten, of expats, naar Nederland over te laten komen is niet goedkoop. Daarom wil je natuurlijk zeker weten dat je met deze medewerker de juiste keuze maakt.

Talentem staat klaar om je daarbij te helpen. Wij hebben een assessment ontwikkeld speciaal voor kennismigranten. Net zo betrouwbaar en valide als onze andere assessment soorten en uiteraard wordt het expats assessments Engelstalig afgenomen.

Expats assessment Talentem

Als je tijd, geld en moeite steekt in het over laten komen van een hoogopgeleide kennismigrant vanuit het buitenland, dan wil je zeker weten dat het de investering waard is. Kies daarom voor het expats assessment van Talentem.

Het expats assessment is speciaal gericht op het bepalen van de geschiktheid van de kandidaat, niet alleen voor de functie en de organisatie maar ook voor het migreren naar Nederland. Zo onderzoeken wij naast de kennis en het werk- en denkniveau van de expat ook de motivatie en een breed scala aan persoonlijkheidseigenschappen.

Vanuit de overheid wordt verwacht dat kennismigranten een hoog salaris hebben, zodat er meer hoogopgeleide mensen naar Nederland komen. Zij moeten dus in staat zijn om zo snel mogelijk door te groeien naar hogere functies, vaak managementfuncties. We onderzoeken daarom ook de leiderschapsstijl en leidinggevende vaardigheden van de kandidaat.

Naast een duidelijke conclusie geven wij op basis van de assessment resultaten ook een concreet advies. Op welke gebieden kan de expat zich het beste ontwikkelen? Wat voor hulp heeft hij of zij daar eventueel bij nodig? En wat voor hulp kan geboden worden voor de migratie? Deze vragen en meer zullen wij uitgebreid beantwoorden.

De voordelen van het expats assessment

Het uitvoeren van een expats assessment levert je veel op. Het belangrijkste voordeel zit ‘m natuurlijk in de kosten. Met het assessment weet je van tevoren in hoeverre de kandidaat geschikt is als kennismigrant. Zo voorkom je kostbare fouten en vermijd je verloren tijd en hoge financiële risico’s.

Een belangrijk voordeel van het expats assessment is dat het zeer flexibel is qua taal. Als de expat (nog) niet vloeiend is in de Nederlandse taal kunnen we het assessment in het Engels afnemen. Het rapport zal dan ook in het Engels geschreven worden, zodat de kennismigrant het goed kan volgen.

De contextbepaling en eventuele mondelinge terugkoppeling aan de opdrachtgever kan indien gewenst gewoon in het Nederlands.

Waarom het expats assessment

Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer de helft van de kennismigranten ofwel eerder dan verwacht terugkeren naar hun thuisland, ofwel niet aan de verwachtingen van het bedrijf voldoen, ofwel het bedrijf binnen een jaar verlaten. Dit kost veel geld. Het is daarom cruciaal om van tevoren te kunnen voorspellen of een expat succesvol zal zijn.

Talentems expats assessment kan hierbij helpen. We geven een uitgebreid overzicht van de talenten, competenties en persoonlijkheidskenmerken van de kandidaat. Daarnaast geven we inzicht in de valkuilen, uitdagingen en risicofactoren. Mét uiteraard een advies over de ontwikkeling van de kennismigrant.

Waarom Talentem

Ons motto, bij het onderzoek én de rapportage: Geen ingewikkelde taal, geen gedoe, geen tierelantijnen, wél streven naar perfectie. Dat is Talentem.

Talentem levert maatwerk. Jouw specifieke doel- en vraagstelling voor het assessment bepaalt hoe het onderzoek en de rapportage vormgegeven wordt.

Wij zien het als een ambacht om mensen te helpen bij het vinden, benutten en ontwikkelen van hun talenten. In de praktijk leidt dit ertoe dat we helpen de juiste mensen op de juiste plaats te zetten. In het geval van expats geldt natuurlijk: de juiste mensen helpen om een zo soepel mogelijke overstap te maken.

Assessment bureau Talentem locaties in Nederland

Assessment bureau Talentem maakt onder andere gebruik van kantoren in: Zwolle, Groningen, Arnhem, Almere, Utrecht, Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn, 's-Hertogenbosch, Breda, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Nijmegen en Rotterdam.

De assessments van Talentem worden geïnterpreteerd en uitgevoerd door onafhankelijke psychologen, die zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Talentem biedt ook de mogelijkheid van thuis assessments, zodat de kandidaat een assessment vanuit huis kan doen.

Waar in Nederland kan je expats assessments doen?

Assessment bureau Talentem

Wil je meer informatie over het Expats assessment van Talentem, of heb je een andere vraag? Hieronder vind je onze contactgegevens. We beantwoorden je vragen graag!

Contact Talentem Assessment Center:
085 - 130 4676
assessment@talentem.nl

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close