Assessment Diemen

Assessment Diemen

Past de kandidaat met het beste profiel ook het beste bij je bedrijf? Wat zijn de talenten en ambities binnen je team? Een assessment vlakbij Diemen bij Talentem kan helpen inzicht te krijgen. Inzicht dat helpt bij het maken van belangrijke beslissingen. Ieder assessment bij ons assessmentbureau in de regio Diemen en onze andere locaties wordt door een NIP-geregistreerd psycholoog beoordeeld en van waardevol advies voorzien. Krijg ook inzicht dat voor je werkt; neem contact op om je assessment(s) in te plannen.

Wat is een assessment?

Een assessment is is een psychologisch onderzoek dat wordt ingezet voor selectie-, ontwikkel-, opleidings- en loopbaanvragen. Het assessment in Diemen is opgebouwd uit een aantal psychologische tests zoals de persoonlijkheidstest en intelligentietest. Dit zijn valide meetinstrumenten. Er zijn verschillende soorten assessments die we in de buurt van Diemen en in de rest van Nederland afnemen.

Soorten assessments

Welk soort assessment we in de regio Diemen afnemen hangt af van de vraagstelling. Dit zijn de meestvoorkomende vormen van assessments:

Ontwikkelassessments

In het ontwikkelassessment analyseren we het totaalpakket aan talenten en valkuilen van de kandidaat. Je krijgt inzicht in zijn of haar mogelijkheden voor groei en ontwikkeling, aan de hand van o.a. de competenties, betrouwbaarheid en de sterktes en zwaktes.

Vaak wordt een ontwikkelassessment in Diemen aangevraagd door werkgevers, bijvoorbeeld om de mogelijkheden voor (door)ontwikkeling van een werknemer te onderzoeken.

Selectie-assessments

Het selectie-assessment is een goede toevoeging op de selectieprocedure. Het geeft betrouwbaar weer welk werk- en denkniveau de kandidaat heeft. Ook leer je meer over zijn of haar motivatie en persoonlijkheidseigenschappen dan je normaal uit de sollicitatiebrief en gesprekken kunt opmaken.

Bij Talentem’s assessmentbureau in de omgeving van Diemen worden selectie-assessments aangevraagd door o.a. werkgevers en de Werving & Selectiebranche.

Loopbaanassessments

Het loopbaanassessment in Diemen helpt bij het maken van carrièrekeuzes. Het wordt ingezet bij een verandering van werkgever of van functie, een ontwikkeltraject, outplacementtraject of coachingstraject. Je krijgt inzicht in o.a. de motivatie, de competenties en de sterktes en zwaktes van de kandidaat. In andere woorden: je leert wat iemand écht wil en kan. De uitkomst kan verrassend zijn, zoals het advies om een (totaal) andere weg in te slaan.

Waarom kiezen voor Talentem?

Bij Talentem doen we ‘gewoon’ ons uiterste best om voor onze klanten het beste te regelen. We bieden onze klanten het meest valide, objectieve en betrouwbare assessment aan. Onze positieve, no-nonsense benadering betekent géén ingewikkelde taal, gedoe of tierelantijnen. Het betekent wél dat we streven naar perfectie. Hiervoor putten we uit ruim twintig jaar ervaring in het vak. Bij ons assessmentbureau nabij Diemen werken onafhankelijke psychologen, die zijn aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Zij beoordelen ieder assessment objectief, maken duidelijke rapportages op en voorzien deze van advies waar je wat mee kan.

Zo gaat een assessment in z’n werk

Het assessment nabij Diemen gaat in een aantal stappen. Deze stellen we vast in de contextbepaling. Tijdens de contextbepaling houdt de psycholoog een gestructureerd interview met de opdrachtgever en betrokkenen. Op deze manier stellen we objectief vast wat de onderzoeksvraag van het assessment is.

De basis voor assessments zijn de valide testinstrumenten. De kandidaat vult voorafgaand aan het assessment, vanuit huis in Diemen, een aantal persoonlijkheidstests in. Tijdens het assessment op locatie volgen capaciteitentesten en intelligentieonderzoek. Zo krijgen we een objectief en compleet beeld van de kandidaat.

Er volgt er een diepte-interview met de psycholoog om de persoonlijkheidskenmerken en motivatie van de kandidaat verder uit te diepen. Een vast onderdeel van het assessment is de uitgebreide rapportage van de psycholoog. In duidelijke taal beschrijft deze de bevindingen uit het assessment. Bij het rapport hoort ook helder en opbouwend advies, waar de kandidaat en opdrachtgever op verder kunnen bouwen.

Assessmentbureau in de regio Diemen

Talentem heeft locaties door heel Nederland waar assessments worden afgenomen. Zodoende kan je altijd dichtbij terecht. Woon je in (de buurt van) Diemen? Ons assessmentbureau in Amsterdam is goed bereikbaar via de A10 en het ov.

Assessment nabij Diemen boeken

Vraag je assessment nabij Diemen aan via info@talentem.nl. Bij een aanvraag ontvangen wij (indien beschikbaar en voor de vraagstelling opportuun) per e-mail graag de volgende gegevens:

  • Met welke perso(o)n(en) van jullie organisatie de afspraak voor de contextbepaling kan plaatsvinden: voor- en achternaam, mobiele telefoonnummer, emailadres;
  • Gegevens kandidaat: voor- en achternaam, mobiele telefoonnummer, privé mailadres, C.V;
  • Functiebeschrijving en / of vacaturebeschrijving;
  • Gegevens opdrachtgever: Email en mobiel nummer van diegene naar wie de psycholoog, na akkoord van de kandidaat, het assessmentrapport kan sturen.

Ons secretariaat draagt zorg voor het plannen van onze assessments, het plannen van de contextbepaling en voor het uitnodigen van de kandidaten. Het secretariaat van Talentem is bereikbaar via 085 -130 46 76 en info@talentem.nl.

Krijg inzicht dat voor je werkt; vraag je assessment vanuit Diemen aan bij Talentem.

Assessment Diemen

Talentem assessmentbureau Diemen
Dalsteindreef 141 Diemen
085 - 130 4676 
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.30 uur)
info@talentem.nl  

ASSESSMENT CENTER TALENTEM


Ontwikkel assessment | Selectie assessmentLoopbaan assessment | Alle soorten assessments

Over het Assessment Center van Talentem

Veelgestelde vragen over assessments

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close