Assessment Delft– Talentem

Assessment Delft

Wil je voor jouw organisatie de talenten van je medewerkers optimaal benutten? Ben je op zoek naar de perfecte kandidaat voor de functie én het bedrijf? Een assessment in Delft is een krachtige tool om je daarbij te helpen.

Assessmentbureau Talentem heeft al diverse organisaties in Delft en omgeving met professionele assessments ondersteund. Bij Talentem werken alleen ervaren psychologen die aangesloten zijn bij het NIP of onder auspiciën van een NIP psycholoog werken. Zo ben je verzekerd van eerlijke en transparante adviezen over de match tussen kandidaat, functie en organisatie. Met begrijpelijke rapportage en uitgebreide evaluaties bieden we een duidelijk beeld van de sterke en zwakke punten van kandidaten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor jouw organisatie.

Verschillende soorten assessments in Delft

Welk assessment past bij jouw organisatie in Delft? Talentem biedt diverse assessments die zijn gericht op verschillende doelen, namelijk selectie, ontwikkeling en loopbaan. Aan de hand van een vrijblijvend gesprek zullen we je een van de volgende assessments aanraden:

Selectieassessment

Het selectieassessment wordt voornamelijk ingezet wanneer organisaties een vacature willen vervullen. Het assessment biedt inzicht in de sterke punten en ontwikkelpunten van de kandidaten, waardoor de uitvoerend psycholoog een advies kan geven over welke kandidaat het beste bij de functie en de organisatie past.

Ontwikkelassessment

Als er een ontwikkelvraagstuk ligt bij jouw organisatie in Delft, biedt ons ontwikkelassessment uitkomst. Dit assessment geeft een uitgebreid overzicht van de talenten, valkuilen en ontwikkelpotentieel van de kandidaat. In de rapportage geven onze psychologen advies over hoe de ontwikkeling bij deze persoon het beste kan plaatsvinden.

Loopbaanassessment

Het loopbaanassessment kan worden ingezet wanneer er vragen zijn over de carrièremogelijkheden van de kandidaat, bijvoorbeeld in een coachingstraject. Met behulp van het assessment brengen wij de mogelijkheden en ambities van de kandidaat in kaart en adviseren we over de volgende stap.

Maatwerk in assessments

Bij Talentem begrijpen we dat elk bedrijf en elke vraagstelling uniek is. Daarom bieden wij maatwerk-assessments aan in Delft. Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd hoe we assessments moeten aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw organisatie. Of het nu gaat om management en directie, overheid, sales of finance, wij hebben de expertise in huis om het perfecte assessment op maat te maken. Samen kijken we naar de beste opties en kiezen we het assessment dat het beste past bij jouw vraagstelling.

Hoe verloopt een assessment?

Voorafgaand aan ieder assessment in Delft, bereiden we ons optimaal voor middels een contextbepaling. Hierbij kijken we samen met de opdrachtgever de vraag- en doelstelling, die we uitdiepen door middel van een gestructureerd interview. Door deze aanpak krijgt de uitvoerend psycholoog het doel zo duidelijk mogelijk voor ogen en kan deze het te volgen assessment-pad uitstippelen.

Valide testinstrumenten

Tijdens het assessment maken wij gebruik van een reeks valide en betrouwbare testinstrumenten om een objectief beeld te krijgen van de persoonlijkheidseigenschappen en competenties van de kandidaat. Sommige tests worden al voorafgaand aan het assessment thuis uitgevoerd en de rest wordt op de assessmentdag in Delft afgenomen. Na afname van de tests voeren we een diepte-interview met de kandidaat uit, waarin we de persoonlijkheidskenmerken en motivatie verder uitdiepen.

Uitgebreide rapportage

Na afloop van het assessment stellen we een uitgebreide schriftelijke rapportage op van de resultaten. Hierin geven we een duidelijk, bruikbaar advies met betrekking tot de vraagstelling. Indien gewenst geven we ook een mondelinge terugkoppeling of toelichting op de rapportage. Bij Talentem zorgen we ervoor dat het assessment in Delft naadloos aansluit op de vraagstelling en het doel van de opdrachtgever.

Assessment in Delft: waarom kiezen voor Talentem?

Bij Talentem geloven we in de kracht van een positieve benadering. We willen dat zowel de kandidaat als de opdrachtgever een goede ervaring heeft tijdens het assessment. Daarom kijken we vooral naar de sterke punten van de kandidaat en adviseren we hoe eventuele valkuilen kunnen worden aangepakt. We willen immers dat de kandidaat op de juiste plek terechtkomt en zich daar ook goed voelt.

Onze assessments zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en daarom valide, betrouwbaar en objectief. We weten dat subjectieve invloeden de betrouwbaarheid van een assessment kunnen beïnvloeden en daarom gebruiken we een zo objectief mogelijke aanpak. We maken gebruik van betrouwbare en valide testinstrumenten en stellen op basis daarvan een heldere rapportage op met bruikbare adviezen.

Assessment Delft

Talentem assessmentbureau Delft
Poortweg 4 Delft
085 - 130 4676
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 18.00 uur)
info@talentem.nl

ASSESSMENT CENTER TALENTEM

 


 

Ontwikkel assessment | Selectie assessmentLoopbaan assessmentAlle soorten assessments

Over het Assessment Center van Talentem 

Veelgestelde vragen over assessments

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close