Wijzigingen inhoud en vorm Talentem assessments

22 oktober 2020

Zoals diverse klanten inmiddels ervaren hebben: Talentem maakt klanten blij! 

In het belang van onze klanten volgen wij de laatste stand van de wetenschap kritisch en waar nodig ontwikkelen en verbeteren wij continu onze dienstverlening.

Aanpassing inhoud en vorm Talentem Assessment Center

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat hoe meer subjectieve invloeden er zijn bij het afnemen van assessments, hoe minder objectief en betrouwbaar de uitslag wordt. In de aanpak van Talentem zijn deze subjectieve invloeden daarom zo veel mogelijk uitgesloten. Vanwege het voorgaande hebben we eerder dit jaar ons assessment proces verbeterd met een aantal aanpassingen, waaronder de introductie van de contextbepaling.

Ook nu verbeteren we onze assessment dienstverlening wederom door de laatste stand van de wetenschap te volgen. Wij introduceren vanaf vandaag twee nieuwe testen en hebben mede daarom de vorm van Talentem’s rapportage aangepast. Wil je een voorbeeld van deze rapportage ontvangen? Stuur een email naar assessment@talentem.nl en wij sturen je dan graag een geanonimiseerd voorbeeld rapport.

Persoonlijkheidsonderzoek

Voor het persoonlijkheidsonderzoek van Talentem wordt vanaf heden één van de meest uitgebreide persoonlijkheidstests gebruikt.

Zes persoonlijkheidsdimensies
Persoonlijkheidsonderzoek Talentem

Na heranalyse van de oorspronkelijke data is overtuigend bewijs geleverd dat het persoonlijkheidsdomein niet uit vijf maar uit zes basale dimensies bestaat.

Uit verschillende studies blijkt dat met dit onderzoek betere voorspellingen kunnen worden gedaan over belangrijke onderdelen zoals studie- en werkprestaties, contraproductief gedrag en moreel handelen.

De zes persoonlijkheidsdimensies zijn:

  • Emotionaliteit
  • Extraversie
  • Verdraagzaamheid
  • Consciëntieusheid
  • Openheid voor ervaringen
  • Integriteit

Gedragskenmerkenonderzoek

Ook per heden zet Talentem voor haar assessment center de gedragskenmerkentest in.

Het gedragskenmerkenonderzoek stelt bij de kandidaat psychologische kenmerken en gedragskenmerken vast en de daaraan verbonden potentiële risico’s, voor zowel de persoon als voor zijn/haar professionele omgeving. We brengen hiermee disfunctionele persoonlijkheidstrekken van kandidaten in kaart.

Aan de ontwikkeling van de gedragskenmerkentest is meegewerkt door onder andere Politie Nederland, Politie België, G4S, Selor, Defensie Nederland – onderdeel Luchtstrijdkrachten.

Assessment bureau Talentem

Contact Assessment Center:
085 - 130 4676
assessment@talentem.nl

Assessment locaties Nederland
Talentem

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close