Assessmentbureau Amsterdam - Talentem

Assessment bureau Talentem Amsterdam

Ook in Amsterdam staat assessment bureau Talentem voor je klaar. Talentem ziet het als een ambacht om haar klanten in Amsterdam te helpen met het zoeken, vinden en ontwikkelen van talent. Onze assessments zijn daarbij de eerste stap.

Met een assessment van Talentem Amsterdam krijg je een duidelijk beeld van wie de kandidaat is en wat zijn of haar sterke punten en valkuilen zijn. Daarnaast geven we een advies over in hoeverre hij of zij bij de gevraagde functie past. Hoe de kandidaat zich het beste kan ontwikkelen komt eveneens aan bod.

Talentem Amsterdam levert altijd maatwerk. Wij kijken naar jouw specifieke vraagstelling en baseren daar ons onderzoek en rapportage op. Elk bedrijf is uniek en elke vraagstelling van onze klanten is anders. Daarom is ook elk assessment van Talentem anders. Ons advies richten we specifiek op jouw doelstelling.

Soorten assessments in Amsterdam

Voor jouw organisatie in Amsterdam heeft Talentem verschillende soorten assessments klaarstaan. De meest gebruikte soorten assessments in Amsterdam zijn het:

Het selectie assessment wordt ingezet wanneer je organisatie de beste kandidaat zoekt voor een vacature. We onderzoeken de talenten, competenties en ontwikkelpunten van de kandidaten en geven een advies over wie het best bij de functie en de organisatie past.

Het ontwikkelassessment richt zich op de ontwikkeling van de kandidaat. Dit assessment kan bijvoorbeeld ingezet worden wanneer de kandidaat intern wil doorgroeien. We geven een advies over in welke richting deze groei kan plaatsvinden en waar de ontwikkeling zich op moet focussen.

Het loopbaanassessment kan de start zijn van bijvoorbeeld een nieuwe baan of een coachingstraject. We geven een objectief beeld van de sterke kanten en valkuilen zodat de juiste carrièrekeuzes gemaakt kunnen worden.

Daarnaast hebben we assessments speciaal ontwikkeld voor management en directie, overheid, sales en finance. Elk soort assessment heeft een andere insteek en een ander doel. Daarom levert Talentem Amsterdam maatwerk.

Met onze jarenlange ervaring met assessments weten wij hoe we het assessment naar jouw doel kunnen vormgeven. We helpen je graag met het kiezen van de beste assessment soort voor jouw vraagstelling.

Assessment in Amsterdam of elders op locatie

Talentem maakt gebruik van een breed netwerk van kantoren verspreid over heel Nederland. We kunnen daarom altijd dicht bij de klant en de kandidaat zijn. Ook in en om Amsterdam helpen wij je graag met assessments.

Hoe ziet een assessment eruit

Een assessment bij Talentem Amsterdam begint altijd met een contextbepaling. Samen met de opdrachtgever diept de uitvoerend psycholoog de vraag- en doelstelling uit door middel van een gestructureerd interview. Zo heeft de psycholoog het doel zo duidelijk mogelijk voor ogen en kan hij of zij een passend advies geven.

Tijdens het assessment maakt de psycholoog gebruik van een reeks valide en betrouwbare testinstrumenten. Hiermee krijgen we een objectief beeld van de persoonlijkheidseigenschappen en competenties van de kandidaat. Een deel van deze tests wordt al thuis uitgevoerd. De rest vindt op de assessment dag in Amsterdam plaats.

Na afname van de tests voert de psycholoog een diepte-interview met de kandidaat uit, eveneens op locatie in Amsterdam. Hierin worden de persoonlijkheidskenmerken en motivatie verder uitgediept.

Ten slotte wordt er een uitgebreide schriftelijke rapportage opgesteld van de resultaten van het assessment. Hierin geven we een duidelijk, bruikbaar advies met betrekking tot de vraagstelling.

Indien gewenst geven we een mondelinge terugkoppeling of toelichting op de rapportage.

Waarom Talentem

Bij Talentem doen we het net een beetje anders. Wij vinden het belangrijk dat het assessment een positieve ervaring is voor zowel de kandidaat als de opdrachtgever. Daarom doen we ons best om op de assessment dag in Amsterdam en in de rapportage een positieve benadering aan te nemen. We richten ons op de talenten van mensen en adviseren over hoe er met valkuilen omgegaan kan worden. We onderzoeken waar de kandidaat het beste tot zijn recht komt.

Daarnaast zijn onze assessments valide, betrouwbaar en objectief. Onze tests zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Er is gebleken dat subjectieve invloeden tijdens het assessment zorgen dat de uitslag minder betrouwbaar is. Daarom gebruiken wij een zo objectief mogelijke aanpak.

Assessmentbureau Amsterdam - Assessment Center Talentem

Assessment Amsterdam

Talentem assessmentbureau Amsterdam
Kingsfordweg 151 Amsterdam
085 - 130 4676 
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.30 uur)
info@talentem.nl  


Dichtbij je klant zijn, dat is modern zaken doen wat Talentem betreft. Daarom maken gebruik van een landelijk dekkend netwerk van 16 kantoren in Nederland.

Assessment Center Talentem


Ontwikkel assessment | Selectie assessment | Loopbaan assessment | Alle soorten assessments

Over het Assessment Center van Talentem

Veelgestelde vragen over assessments

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close