Assessment Amstelveen - Talentem

Assessment Amstelveen

Bij het selecteren van de juiste kandidaat en het ontdekken van competenties binnen je team ga je graag af op meer dan je gevoel. De assessments nabij Amstelveen van Talentem geven je het inzicht dat je nodig hebt. Onze NIP geregistreerde psychologen analyseren de tests en geven advies waar je wat mee kan. Krijg ook inzicht dat voor je werkt; ontdek talenten en valkuilen met een assessment vlakbij Amstelveen bij Talentem.

Wat is een assessment?

Een assessment is een serie psychologische tests, waarmee je inzicht krijgt in de persoonlijkheid, intelligentie, ambities en waarden van degene die het assessment ondergaat. Het assessment ondersteunt het beslissingstraject van persoonlijke ontwikkeling, opleidings- en loopbaanvraagstukken en selectieprocedures voor werving- en selectiebureaus, HR-functionarissen, managers en directeuren en mensen uit alle hoeken van de beroepsbevolking. Talentem heeft meer dan 20 assessmentbureaus en locaties in Nederland. Kandidaten uit Amstelveen kunnen aan het assessment deelnemen in Amsterdam.

Welke soorten assessments zijn er?

Assessments nabij Amstelveen worden voor verschillende doeleinden ingezet. De meestgekozen soorten assessments voor Amstelveense kandidaten zijn:

 

Selectie-assessment

In de Werving & Selectiebranche worden kandidaten vaak standaard aan een assessment onderworpen. Dit geeft extra handvatten naast de competenties uit opleiding en ervaring, om te bepalen welke kandidaat het beste bij het bedrijf en de functie past.

Ontwikkelassessment

Een andere reden om ons assessmentbureau nabij Amstelveen in te zetten is voor het ontdekken van competenties van werknemers, bijvoorbeeld om ambities binnen het team en doorgroeimogelijkheden te onderzoeken of te checken of iedereen nog wel op de juiste plek zit.

Loopbaanassessment

Het begin van- of een kantelpunt in je carrière is ook een goede gelegenheid om een assessment in de buurt van Amstelveen aan te vragen. Om belangrijke beslissingen over je opleiding en loopbaan te maken, is het aan te raden jezelf eerst beter te leren kennen. Je ontdekt zo wat je sterke kanten en valkuilen zijn en wat je wel en niet wilt bereiken.

Wat biedt Talentem?

Talentem heeft assessmentbureaus nabij Amstelveen en vele andere locaties in Nederland. We hebben meer dan 20 jaar ervaring in de branche. Wij ontwikkelen en gebruiken diverse wetenschappelijk bewezen tests, die als valide meetinstrumenten helpen om loopbaanvragen te beantwoorden. De communicatie met kandidaten en aanvragers is duidelijk en no-nonsense. Alle assessments, nabij Amstelveen of waar dan ook, worden beoordeeld door erkende psychologen die zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Het advies dat we geven is opbouwend en positief, net zoals onze gehele werkwijze.

Hoe verloopt het assessment?

We beginnen ieder assessment nabij Amstelveen met een contextbepaling. Hierin verkennen we het doel van het assessment, zoals bijvoorbeeld kandidaat-selectie of coaching. De uitvoerend psycholoog houdt een gestructureerd interview met de opdrachtgever, om het doel van het assessment zo duidelijk mogelijk in beeld te krijgen.

Het assessment zelf is opgebouwd uit een aantal psychologische tests zoals persoonlijkheidstesten, waardentesten en intelligentietesten. Deze tests zijn valide meetinstrumenten. De persoonlijkheidstesten worden van tevoren door de kandidaat ingevuld. De  capaciteitentesten wordt afgenomen bij ons assessmentbureau in de buurt van Amstelveen.

Na afloop van de tests houdt de psycholoog een diepte-interview met de kandidaat, om persoonlijkheidskenmerken en motivatie verder uit te diepen. Daarna stelt de psycholoog een uitgebreide schriftelijke rapportage op in duidelijke en begrijpelijke taal, inclusief advies. Zo beantwoorden we met het assessment vlakbij Amstelveen zoveel mogelijk de onderzoeksvraag, zodat de opdrachtgever zijn of haar doelstellingen kan behalen. Desgewenst volgt hierop een mondelinge terugkoppeling.

Assessment Amstelveen

Bel ons Assessment Center om je assessment in te plannen. We bespreken dan een datum en tijd af bij ons assessmentbureau vlakbij Amstelveen, aan de Kingsfordweg in Amsterdam. Deze locatie is goed bereikbaar via de A10. Voor vragen kan je altijd contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

Talentem assessmentbureau Amstelveen
Van Heuven Goedhartlaan 13 Amstelveen
085 - 130 4676
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.30 uur)
info@talentem.nl  

Assessment Center Talentem

 


Ontwikkel assessment | Selectie assessmentLoopbaan assessmentAlle soorten assessments

Over het Assessment Center van Talentem

Veelgestelde vragen over assessments

Geen ingewikkelde taal.
Geen gedoe.
Geen tierelantijnen.
Wel streven naar perfectie.
Dat is Talentem!


"Wij zijn positief verrast door Talentem! De contextbepaling die jullie bij het assessment doen geeft draagvlak binnen de organisatie. Bovendien is het van toegevoegde waarde voor het proces en de uitvoering. Het assessmentrapport is fijn en logisch opgebouwd en de teksten zijn prettig uitgelegd: jullie rapport bevat een kop en een staart! Het ‘schakelen’ met de psycholoog ging snel en prettig. Ik ga deze positieve ervaring delen met mijn collega's."
Jolien, HR adviseur


Meer klanten over Talentem

Talentem Groep B.V gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close